Прочитај ми чланак

Медојевић: Позивам САД да се не мешају у унутрашње прилике у Црној Гори

0

Функционер ДФ-а и предсједник ПзП, Небојша Медојевић позвао је представнике Сједињених Америчких Држава да се „не мијешају у унутрашње прилике у Црној Гори“ и оставе народ Црне Горе да сам донесе одлуку која ће га влада водити и да не постављају никакве услове.

medo

Он је на синошњем скупу у Пљевљима каоао да је за ДФ неприхватљиво да се, како је навео, да имунитет Милу Ђукановићу од кривичног гоњења и позвао све колеге из опозиције да се не сагласе са могућношћу скупштинског одлучивања о уласку Црне Горе у НАТО.

„Оставити Ђукановићу да користи своју економску моћ и да користи своје везе са мафијом и да користи корумпиране безбједоносне службе и а да формално није у власти – то је најопаснија одлука коју може донијети било који политичар у Црној Гори. Позивамо колеге из Кључа и других опозиционих партија да се одупру притиску макар долазио из САД.

Интерес Црне Горе су радикалне институционалне и економске реформе. Тако ћемо послати поруку младим генерацијама да се криминал не исплати да се лоповлук не исплати. Ако пристанемо да дамо имунитет Ђукановићу каква је то онда порука – да је био у праву.

Морамо се навићи и да народ доноси најкрупније одлуке и да се учлањење у НАТО једино може донијети на фер и поштеном референдуму. Једино та одлука има легитимитет. Позивам све колеге из опозиције да не прихватају било какву одлуку у парламенту јер шта значи да једна већина у парламенту донесе одлуку о учлањењу а друга већина за године двије о изласку из НАТО“, рекао је Медојевић, додајући да се обраћају као представници нове Владе Црне Горе, а не као лидери опозиције.