Прочитај ми чланак

Мартиновић: СНС жели да подигне ниво политичке културе

0

У Скупштини се догодио невиђени политички скандал када је Драгољуб Мићуновић прекинуо конститутивну седницу без консултација с представницима политичких партија, рекао је шеф посланичког клуба Српске напредне странке, Александар Мартиновић. Он је додао да СНС жели да подигне ниво политичке културе и укључи опозицију у одлучивање.

aleksandar-martinovic-L1

Маја Гојковић ће у понедељак бити изабрана за председницу Народне скупштине и за то имамо довољно гласова, рекао је Мартиновић за ТВ Пинк.

Како је рекао, у Скупштини се у петак догодио до сада невиђени политички скандал, када је председавајући прекинуо седницу на којој се бирао председник парламента, без консултација са представницима политичких партија.

Додао је да је постојао договор свих партија да се на седници изабере председник Скупштине и да се обједињено гласа за потпредседнике.

Мартиновић каже да је претходно у току дана одржана консултација са свим председницима посланичких група и председавајућим Драгољубом Мићуновићем и да је СНС, на иницијативу Александра Вучића, одлучио да направи компромис и да Скупштина уместо шест има седам потпредседника и да и ДС и Саша Радуловић добију по потпредседничко место у парламенту.

„Чак смо били спремни и да ДС препустимо место председника Спољнополитичког одбора“, рекао је Мартиновић и додао да СНС жели да подигне ниво политичке културе и укључи опозицију у одлучивање.

Иако је Социјалистичка партија најавила подршку Маји Гојковић, Мартиновић је рекао да ће о евентуалном учешћу СПС-а у новој Влади Србије одлучити мандатар Александар Вучић који ће следеће недеље почети разговоре са представницима парламентарних странака.