Прочитај ми чланак

Мандић, Кнежевић и Зоговић још у притвору: Чекају саслушање код тужиоца

0

Квалификације за Мандића и Кнежевића су спречавање службеног лица у вршењу службене радње, а за Зоговића - напад на службено лице

Како сазнаје ИН4С, сви посланици ДФ-а осим Андрије Мандића, Милана Кнежевића и Милуна Зоговића су пуштени.

FB/ Марина Јочић

Квалификације за Мандића и Кнежевића су спречавање службеног лица у вршењу службене радње, а за Зоговића – напад на службено лице.

Пустиће их након саслушања код тужиоца.

Подсјетимо, након инцидента у Скупштини, када су посланици Демократског фронта покушали да спријече изгласавање Закона о слободи вјероисповијести, службеници полиције привели су посланике ДФ.

Скупштина је накратко прекинута, премијер је „јуначки“ побјегао са, можемо рећи, мјетса злочина, а политичка већина је изгласала најсрамнији закон у црногорској историји.

Демонстрација присиле: Посланицима ДФ-а одређен притвор

Њима се на терет ставља да су напали односно спрјечавали да ради Ивана Брајовића

Посланици Демократског фронта (ДФ) Милун Зоговић, Андрија Мандић и Милан Кнежевић задржани су у полицији. Тужилаштво им је одредило задржавање до 24 сата.

По оцјени тужилаштва, Зоговић је осумњичен за напад на службено лице у вршењу службене дужности, а Мандић и Кнежевић за спрјечавање службеног лица у вршењу службене дужности.

Њима се на терет ставља да су напали односно спрјечавали да ради Ивана Брајовића.

Њих тројица и ухапшени су синоћ након инцидента у Скупштини направљеног током гласања о слободи вјероисповијести.

Поред њих синоћ су ухапшени и посланици ДФ Славен Радуновић, Милутин Ђукановић, Бранко Радуловић, Небојша Медојевић, Страхиња Булајић, Будимир Алексић, Марина Јочић, Бранка Бошњак, Предраг Булатовић, Љиљана Ђурашковић, Александра Вујичић, Вељко Васиљевић и Јован Вучуровић. Међу приведенима су били и Михаило Чађеновић, Зоран Булатовић, Коча Ђуришић, Дејан Гојковић и Душан Кнежевић.