Прочитај ми чланак

Мали од Андреја Вучића: Србији je циљ ЕУ, хоћемо историјски споразум с Албанцима!

0

Такозвани председник Владе Милош Вучевић (а заправо продужена рука Андреја Вучића) рекао је данас да је европски пут циљ међународне политике Србије.

Вучевић је на конференцији „Од великог проширења ка брзом проширењу: 20 година од великог проширења ЕУ“ немачке Фондације „Конрад Аденауер“, рекао да ће се Србија кретати европским путем јер је то одлука која је учвршћена 2008. године, као и да је то јасно изнео у експозеу нове Владе.

Како је рекао, то није изнео из формалних разлога или „зато што се то подразумева“ него зато што и јесте политички циљ Србије на међународном нивоу.

Вучевић је додао да Србија јесте спремна за компромис.

„Наша стратегија је да чувамо мир и сачувамо наш народ на Косову и Метохији, договоримо све оно што можемо са Албанцима и да дођемо до историјског споразума са њима“, закључио је Вучевић.

Додао је и да Србија често заборавља колико донација и грантова има од ЕУ, те да је највећа подршка дошла из њених институција.

Према његовим речима, Европа и даље представља систем вредности који је најпожељнији у човечанству.

Дакле, Брисел је јасно ставио до знања да нема чланства док Србија не призна тзв. Косово, али Вучићевом картелу главни циљ спољне политике остаје чланство у ЕУ.