Прочитај ми чланак

ЛУТОВАЦ: Крајње је време за отпор политичком лудилу

0

Крајње је време за отпор политичком лудилу, изјавио је данас председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац на седници Главног одбора ДС и поручио да је ДС спремна на суштинске промене и драстичне кораке.

Лутовац је изразио очекивање да ће ДС, као оснивач Савеза за Србију (СЗС), радећи на сопственој ревитализацији и у оквиру СЗС допринети суштинским променама, иако предстоје велика искушења. Јачање и ревитализација ДС и профилисање Савеза за Србију су заједнички циљеви, јер јачањем ДС јача Савез и обрнуто, поручио је он на седници Главног одбора у општини Стари град.

Лутовац је упозорио да су у Србији данас застрашивања и претње свуда около, а вербално насиље у парламенту и у медијима прелило се на улице. Крајње је време за отпор политичком лудилу, оценио је он и додао да је грађанска непослушност логичан избор.

„Разбијена Боркова глава је кап која је прелила чашу“, нагласио је Лутовац и додао:“Немамо право да прећутимо јер смо одговорни пред грађанима“.

Да би наш позив на грађанску непослушност био кредибилан, морамо на сопственом примеру показати да мислимо озбиљно, да нисмо политиканти, већ одговорни људи спремни на суштинске промене, а то значи да смо спремни и на драстичне кораке, рекао је Лутовац. Фабрика лажи ради у три смене у Србији, посебно она која производи непријатеље, указао је Лутовац, који сматра да је „у галопирајућем процесу пропадања Србије“ показало се да је Савез за Србију био добар избор, да је био нужност. Он је навео да је рејтинг СЗС између 14 и 18 одсто, а по видљивости, односно препознатљивости свега око 20 и то због медијског мрака. Парламент је девастиран, не доноси законе, већ их само проглашава владајућа већина, док је извршна власт слуга једног човека, који је узурпирао све институције и заробио и државу и друштво, оценио је Лутовац.

Он је предочио да је 25 одсто јавних предузећа је пред банкротом, као и око 30 одсто општина, да је гориво најскупље у региону, а незапосленост смањења статистички, али не реално. Како је могуће да се смањи незапосленост, а да нема новог запошљавања, упитао је Лутовац и додао да је то могуће „статистичком акробатиком“. Он је упозорио да људи напуштају Србиију не у потрази за већом платом, већ за платом од које може да се живи.

Према његовим речима, податак да СНС има више од 600.000 чланова говори о томе да људи једину економску и егзистеницијалну перспективу виде да буду у власти или близу власти. Није суштина да ли је просечна плата 400 евра или нешто мање или више, већ то да огромна већина прима између 25.000 и 30.000 динара, док су трошкови живота порасли за 63 одсто, а плате и пензије су смањене у међувремену. Према његовим речима, Косово је измештено у спољну политику. Косово је измештено из јавности, осим кад њиме треба забашурити негативне социјалне и економске трендове. Нема више ни фингираног дијалога, нема расправе у парламенту, закључио је лидер ДС.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!