Прочитај ми чланак

Кркобабић: ПУПС за снажну борбу против свих повампирених идеја

0

ana-nikolic-krkobabic

НОВИ САД – Избора ће бити ако одређене противречености избију у први план и не буду могле да се реше у владајућој коалицији, изјавио је за РТВ заменик председника ПУПС-а Милан Кркобабић, додајући да од те партије не зависи хоће ли их бити или не. Коментаришући предлог Закона о раду, он је поручио да је ПУПС спреман за „снажну борбу против свих тих повампирених идеја неолиберализма“.

„С обзиром на ту чињеницу ПУПС-у преостаје да ради на ономе за шта је преузела одговорност, и у Министарству за рад и у јавним предузећима које су преузели, и за популацију коју представљају милион и 700 хиљада пензинера, те за највећи број људи запослених у јавном сектору“, навео је Кркобабић.

Додао је да је „принципијелно и перманентно залагање и мисија“ ПУПС-а да пензије прате раст зараде, да не буду замрзнуте ни смањиване, уз уверење да ће грађани Србије на евентуалним изборима оценити „да ли смо то добро радили или не“.

На питање да ли би ПУПС наступао у постојећој коалицији уколико би се парламентарни избори одржали у марту, Кркобабић јерекао да се о томе још није разговарало, те да ће се то разматрати на органима странке када се избори распишу.

Ипак, он је напоменуо да нема неке озбиљније замерке на сарадњу са СПС-ом и другим коалиционим партнерима, те да исто тако немају замерке ни на сарадњу са СНС-ом

Коментаришући предлог Закона о раду, он је поручио: „Хлеб, па реформе. Али, не ретроградне, никако оне које ће да потру или затру сва она права које су људи радећи овој земљи остваривали у претходних 100 година“ .

Истакао је и да је ПУПС спреман за „снажну борбу против свих тих повампирених идеја неолиберализма“.

„Закон о раду је најбитнији закон и цивилизацијска тековина и он може да буде успешан само ако постоји консензус свих социјалних партнера, и синдиката и послодаваца и државе, и он мора бити нови друштвени договор у Србији. Ми ћемо тај договор направити и он не сме бити исхитрен и не преко колена, како неко жели“, оценио је.

На питање да ли тим опаскама алудира на министра Сашу Радуловића, Кркобабић је рекао: „Пустите ви Радуловића ,овог или оног. Ово је договор на нивоу земље, ово је друштвени договор, овде не сме да буде поражених и побеђених. И ја верујем у договор“.

(РТВ)