Прочитај ми чланак

КОНАЧНО СЕ НЕКО ОГЛАСИО Брнабић о трагедији и рампама: То је системски проблем?!

0

Мислим да не треба на свим пружним прелазима да постоји рампа, али сигнализација да. Пуно је времена потребно да сви прелази буду безбедни и ми на томе радимо, рекла је премијерка Србије гостујући на РТС.

Брнабић је оценила да системски проблем који деценијама постоји у саобраћајној инфраструктури не може да се поправи за пет-шест година.

Она је гостујући на РТС-у рекла да је на том пружном прелазу постојала адекватна сигнализација, али не и рампа, јер су стручњаци проценили да не треба да буде на том месту и додала да ће ускоро бити постављена.

„Мислим да не треба на свим пружним прелазима да постоји рампа, али сигнализација да. Пуно је времена потребно да сви прелази буду безбедни и ми на томе радимо. Апсолутно је једноставније поставити рампу, али да ли је сврсисходнио на свом пружним прелазима поставити је. То пуно кошта“, рекла је Брнабићева.

Премијерка је додала да ће Влада у 2019. години бити фокусирана на пруге, као и да је приоритетан пројекат модернизација пруге Ниш-Димитровград.

Истовремено, она је апеловала на све учеснике у саобраћају да буду озбиљни и одговорни, да не возе у алкохолисаном стању, да не куцају поруке, не разговарају.

„Осећам одговорност сваки дан и због ове несреће и због воде у Зрењанину и што школе немају довољно компјутера. Када се нешто деси, не можете све истовремено решити, али зато апелујем да сви будемо одговорни“, рекла је Ана Брнабић.