Прочитај ми чланак

Ко је Петар Петровић кога повезују с Палминим анимир дамама

0

Петар Петровић, за кога потпредседница ССП Мариника Тепић тврди да је користио услуге Палминих анимир дама, члан је Јединствене Србије али истовремено обавља и неколико важних и одговорних функција у државном апарату. Не само да је председник Одбора за правосуђе, већ је и у Високом савету судства.

Осим чланства у странци Драгана Марковића Палме, Петровић је истовемено и посланик у Скупштини Србије. Место је добио захваљући коалицији Јединствене Србије са Српском напредном странком.


Ту се његове функције међутим не завршавају.

Човек за кога Мариника Тепић тврди да користи услуге Палминих анимир дама председник је Одбора за правосуђе у српском парламенту.

Реч је о истом оном одбору који разматра одлуке за избор чланова Високог савета судства, Државног већа тужилаца, председника судова, јавних тужилаца, као и судија и заменика јавних тужилаца који се бирају први пут…

Одбор даје мишљење о предлозима одлука о избору и разрешењу других функционера у складу са законом.

Петровић је истовремено и члан административног одбора и Одбора за уставна питања и законодавство.

И ту није крај његовом ангажовању, и то пре свега у обкасти оравосуђа.

Члан Високг савета судства

Наиме, Петар Патровић је члан Високог савета судства.

Ово тело бира судије за трајно обављање судијске функције, одлучује о престанку њихових функција, предлаже именовање нових, одлучује о премештају, упућивању и приговору о удаљењу судија, доноси Етички кодекс…

Петровић јеиначе како стоји у његовој биографији био члан Савеза комуниста, затим и Социјалистичке партије Србије. Након тога, према писању медија, у политику се вратио управо на позив Драгана Марковића Палме. Од 2007. постаје посланик када је ЈС наступила у коалицији са Демократском странком Србије и Новом Србијом и добила два посланичка места.

Петровић је 2008. године изабран за заменика градоначелника Јагодине, а 2011. године је дао оставку како не би истовремено обављао две неспојиве функције. Важи за блиског сарадника Драгана Марковића Палме.

Подсетимо, потпредседница странке Слободе и правде Мариника Тепић објавила је информацију да је председник Одбора за правосуђе Петар Петровић био корисник анимир-дама Драгана Марковића Палме.

Тепић је истакла да је Петровић, иначе члан Палмине Јединствене Србије, осим што је председник поменутог одбора, члан и Високог савета судства. Петровић је такође заменик председника Јединствене Србије.

„Зашто је ово организована мрежа коју морамо разбити због деце и жена? Јер су у њој људи који су одлучивали о правосуђу. Очевици: „Корисник Палминих анимир-дама био је и Петар Петровић, дугогодишњи Палмин председник Одбора за правосуђе Народне скупштине и члан Високи савет судства“, написала је она на Твитеру.