Прочитај ми чланак

Ко је Драгиња Влк, за коју поштари тврде да је за лого наплатила милионску суму?

0

Посланица Српске напредне странке Драгињу Влк, према речима поштара који штрајкују тражећи веће плате за редизајн логоа Пошта Србије, наплатила је милион и по евра. И то је, како тврде поштари, био први уговор који је в. д директора Поште Србије Зоран Ђорђевић потписао у марту 2021. године.

Ту информацију су Зоран Ђорђевић, а потом и Влкова на Инстаграму демантовали, и то након бројних реаговања на друштвеним мрежама.

Чини се да се наводна фирма за редизајн Влкове није баш много потрудила да измени лого поште, па је плаво жута боја замењена црно – жутом.

За годину и по дана колико је била посланица, Драгиња Влк није се много удубљивала у законе који су на дневном реду, није улазила у дуеле са опозицијом, али је селфије подигла на виши ниво, па је зато и понела титулу „краљица селфија“.

Као полазница Академије младих лидера СНС поставила је ипак неке нове стандарде у необичним изјавама, а једна таква је да Александар Вучић треба да буде доживотни председник Србије.

„Небројано велики број мојих пријатељица и даљих рођака ми је послало поруку након обраћања председника да су изузетно задовољни. Питали су ме на који начин можемо да продужимо мандат нашем председнику да влада доживотно“, рекла је приликом свог обраћања посланица Влк.

„Не знам шта је смешно, мислим да су попустили лекови, али сад ће следећа доза“, додала је она реагујући на смех опозиције. Овај предлог очигледно није био довољан за “опстанак” у парламенту, тако да се није нашла на новој напредњачкој изборној листи.

Фото: Принтскрин РТС

Позната је и по изјави да су у Белорусији избори празник демократије, али и да сви у Кини знају ко је Александар Вучић, наводећи да сви ми живимо у „његово време“.

„Оно што је некада био Валтер и Бата Живојиновић у Кини, данас је председник Вучић. Невероватна је његова популарност на улицама Кине. Не постоји обичан човек који не зна где је Србија и ко је Александар Вучић. Овај снимак је настао у Силк Маркету у Пекингу, али је иста ситуација и у таксију, и било ком објекту. Ако кажете да сте из Србије они изваде телефон са сликом председника и одушевљени вам причају о његовим подвизима. Ово су ситуације које вас оставе без текста, поносне што имате прилику да знате таквог лидера, живите у његово време и радите уз њега за бољу будућност своје земље“, написала је Драгиња Влк.

Рођена је 1989. у Београду, а у њеној биографији пише да је завршила 14. београдску гимназију, а затим дипломирала и магистрирала на Масариковом Универзитету, Факултету за социјалне студије на два одсека – Европске студије и међународне односе, као стипендиста чешке Владе.

На прошлогодишњој изборној листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“ поред њеног имена стоји политиколог.

Напомиње да је докторанд на Војној академији, Универзитета одбране Републике Србије и да је ауторка „више научних чланака домаћег и међународног значаја“.

„Након повратка у Србију после студија у иностранству завршила сам дипломатску академију Министарства спољних послова док сам у оквиру студија на Масариковом Универзитету завршила и Дипломатску академију при Универзитету на Малти.

„Била сам носилац стипендије Европске комисије, као и асистент у Комитету региона, Европске комисије и радила сам у Европској пројектној асоцијацији у Бриселу. У Србији део сам пројектног тима Института за јавну политику, а пре тога радила сам као стручни сарадник у „Југоимпорт СДПР“, у комерцијалном сектору, одсеку за Европу и Америку“, истиче у биографији коју је објавила на свом профилу на Инстаграму.

Наглашава да „поседује уверење Агенције за спречавање корупције за завршену обуку за лобисту“.

„Вишегодишње искуство у маркетингу и продукцији помогло је да будем организатор и аутор више конференција и научних скупова. Веома сам поносан Амбасадор Унитy организације за Балкан, као и удружења Адлигат. Поред бројних признања и награда највише сам поносна на специјалну награду Организације српских студената у иностранству за допринос унапређењу положаја српских студената и унапређења омладинске политике за 2016. и 2019. годину, као и специјалне награде Владе НДР Алжир за допринос унапређења билатералних односа две земље. Говорим руски, енглески и чешки језик“, напомиње.

Чланица је Главног одбора Српске напредне странке, а на градским изборима 2018. године изабрана је за одборницу у Скупштини града Београда и на тој функцији била је до 2022. године.

„Изабрана је 2019. за српског националног делегата Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе, а 2020. у својству међународног експерта била је посматрач референдума за измену Устава Руске Федерације. Представљала је Србију на Трећем Евроазијском женском форуму лидера у Санкт Петербургу 2021, који је отворио председник Руске Федерације Владимир Путин“, стоји у Отвореном парламенту.

У мају 2021. медији су пренели њене изразе захвалности председнику Руске Федерације Владимиру Путину „на могућности да Србија сада има производњу Спутњика В, на Торлаку и такође због тога што помаже Србији током пандемије“.

„Руски медији брује о потезу и преносе фотографије одборнице Скупштине града Београда Драгиње Влк која се данас ревакцинисала на Сајму где је примила вакцину Спутњик В. Влк је такође изразила захвалност Руској Федерацији и на ревакцинацији дошла у мајици са портретом руског председника Владимира Путина. На мајици је стајао и натпис: ‘Шта не можемо да урадимо са једним… Урадићемо са два МИГ-а’. Дошла сам у овој мајици, јер сам на овај начин желела да се захвалим председнику Путину на могућности да Србија сада има производњу Спутњика В на Торлаку и такође због тога што помаже Србији током пандемије – рекла је она. Влк је истакла и да су се многи распитивали за њену мајицу. ‘Свима се допада’, рекла је Влк,а пренео је Пинк.

У сада већ бившем скупштинском сазиву парламента, Драгиња Влк била је чланица веома важних скупштинских одбора – за спољне послове, за европске интеграције, за права детета, за културу и информисање. А била је и члан делегација Одбора за стабилизацију и придруживање, али и председница посланичке групе пријатељства са Бахреином.