Прочитај ми чланак

За пар дана у Скупштини чули смо све, али ово је убедљиво најбесмисленији предлог

0

За четири дана колико траје седница Скупштине о ребалансу буџета видели смо апсолутно све: вређање, инциденте на ивици физичког обрачуна, сексистичке изјаве, али и позив да председник Србије добије доживотни мандат.

Да, добро сте прочитали – у земљи која жели да буде демократска, где је нормално да је власт смењива, посланица Драгиња Влк предложила је Вучић буде нови „вечни син нашег народа“. Иако смо веровали да ће последњи доживотни председник бити Јосип Броз Тито, који је умро пре 42 године, посланица СНС Драгиња Влк вратила нас управо толико уназад.

Њена изјава у којој каже да Вучић треба да буде доживотни председник само је оголила како на демократију гледају посланици владајуће већине, те на јасан начин показују да је део посланика изабрао аутократију уместо демократије.

„Небројано велики број мојих пријатељица и даљих рођака ми је послало поруку након обраћања председника да су изузетно задовољни. Питали су ме на који начин можемо да продужимо мандат нашем председнику да влада доживотно“, рекла је приликом свог обраћања посланица Влк.

„Не знам шта је смешно, мислим да су попустили лекови, али сад ће следећа доза“, скандалозно је навела посланица Влк.

https://youtu.be/_-sU9HGM8Qo

Нажалост, не можемо да не кажемо да је посланица Влк потпуно у праву, јер ништа није смешно – дефинитивно је за тугу и жалост шта смо слушамо на седницама Скупштине.