Прочитај ми чланак

Са дна СНС каце – Драгиња: „Како да Вучићу продужимо мандат доживотно“! ВИДЕО

0

На друштвеним мрежама дели се кратки снимак говора посланице Српске напредне странке, у коме она каже како су јој се јављали рођаци, после обраћања председника Србије и СНС Александра Вучића, са питањем, како да се помогне и да се продужи мандат председнику да буде на власти доживотно. Реч је о посланици Драгињи Влк, за коју портали тврде и да је ауторка дечије бојанке са цртежом Београда на води.

Сви прваци у Београду добили су бојанку “Наша Србија неговање српске културе и традиције”, чији је аутор одборница СНС у Скупштини града Београда Драгиња Влк. Поклон ђацима првацима заједничко је издање Службеног гласника и Института за јавну политику, чији је оснивач Владимир Беба Поповић, објавио је у септембру 2021. портал Клиx.рс

Драгиња Влк, изабрана је за одборницу у Скупштини Града Београда са листе Српске напредне странке, а у опису занимања написала је “мастер политиколог”. Остаје нејасно како је један политиколог постао стручан за педагогију, или ликовну уметност те је постала аутор ове бојанке.

Иначе, цртежи Београда на води и споменика Стефану Немањи, симболи напредњачке власти, нашли су се у бојанци коју су добили прваци у неким београдским основним школама.

Према подацима НВО Отворени парламент Драгиња Влк први пут је изабрана за народну посланицу у 13. сазиву као 42. на листи Александар Вучић – Заједно можемо све, мандат јој је потврђен 1. августа 2022.

Чланица је Одбора за спољне послове и Одбора за европске интеграције, и заменица члана Одбор за културу и информисање. Такође, чланица је Делегације у Парламентарној скупштини Организације договора о колективној безбедности.

Рођена 1989. године, завршила је 14. београдску гимназију, студирала је на Универзитету у Брну. По занимању је политиколошкиња.

На локалним изборима у Београду 2018. године изабрана је за одборницу у Скупштини града Београда, и на тој функцији била до 2022. године.