Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ ТУЖИ ВУЧИЋА јер није шеф међународне лоповска банде

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да ће тужити председника Србије Александра Вучића због увреде части.

„Тужићу га пред домаћим правосуђем, а ићи ћу и до Стразбура ако је потребно“, казао је Јеремић на конференцији за новинаре.

Фото: Н.С.

Био сам „убица гардсита“, моја жена „шеф највећег нарко клана“ у Србији и никад нико за те увреде није одговарао, подсетио је Јеремић и поручио да ће Вучић бити први коме ће се то десити. Како је истакао, Центар за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД), невладину организацију на чијем је челу су дуго времена „чешљале“ многе инспекције и нису пронашли никакве неправилности.

Јеремић је констатовао да су Вучићеве квалификације о „међународној криминалној и лоповској банди“, изречене у петак, увреда за све људе из врха светске политике и науке које је ЦИРСД доводио у Србију. Он је рекао и да су, када је конкурисао за генералног секретара УН, све кандидате проверавале службе највећих земаља света и да му ништа нису нашли.

Према мишљењу Јеремића, два су разлога зашто су почели напади на њега и Народну странку – а први је што је та партија, према свим истраживањима јавног мења, а и оним интерним које је наручила Српска напредна странка, најјача опозициона странка и једина са трендом раста.

Јеремић је рекао да је други разлог то што власт покушава да сакрије од очију јавности, „да замагли“ чињеницу да Синиша Мали, кога прате бројне афере, постаје министар финансија, а што је Народна странка већ раније и најавила.

Пре неколико дана смо најавили нападе на Народну странку и они су и уследили у серији написа у медијима, а у петак је напад дошао на бруталан и бестијалан начин, од председника Србије, указао је oн.