Прочитај ми чланак

Изгласано неповерење Стефановићу и Лончару у Нишу

0

Нишки Градски одбор Српске напредне странке изгласао је неповерење двојици функционера - Небојши Стефановићу и Златибору Лончару. Док званичних информација нема, јер се цео процес у одборима широм Србије одвија у великој тајности, извори Јужних вести кажу да Ниш није једини град где се гласало и да је за чланство било очекивано да се ту нађе Небојша Стефановић, али је Лончар изненађење.

Незваничне најаве да је планирано да се чланство изјашњава о поверењу једном од оснивача СНС, члану Председништва, потпредседнику Главног одбора, бившем министру полиције, а тренутно министру одбране Небојши Стефановићу, сада су незваничне објаве да је њему неповерење у Нишу изгласано.

Фото: Screenshot Pink

– То је за нас било очекивано, али ме изненађује и није ми јасно откуд сад Лончар. Гласало се и о једном и о другом. Само је једна (име познато редакцији) била уздржана, сви остали су били за – каже члан Одбора.

Ни он, међутим, није могао да потврди шта тачно ова процедура значи, да ли је то унутарстаначки поступак који води искључењу или се односи на њихов рад на министарским местима.

Зашто се то ради, ја не знам. Рашчишћавање са Небојшом је већ дуго очекивано, али ја не знам шта је радио Лончар. Оно што знам јесте да се гласа и на градском и на месним одборима – каже извор Јужних вести.

Изјашњавање странке о раду појединих функционерима најавио је њен председник Александар Вучић. То изјашњавање се, међутим, сада спроводи у најстрожој тајности.

Нишки функционери су тако без одговора и званичне потврде о томе да су и како гласали. Ипак, не негирају да се састанак данас догодио.

Народни посланик Братимир Васиљевић каже да је био на састанку нишког СНС-а, али да не може да даје никакве информације, јер за то није овлашћен.