Прочитај ми чланак

ИТАЛИЈА: Студенти напали судију Латанци због Шешеља!

0

sudija latanci ed

На Фејсбук групама више студентских организација из Италије појавиле су се фотографије летака лепљених на економском факултету у Риму, који су незадовољни студенти усмерили против професорке Флавије Латанци које је уједно и судија у процесу против Војислава Шешеља. Како су на лецима рекли римски студенти срамота ја за универзитет да професорка буде особа која је некога без пресуде у затвору држала 12 година.

На студентском летку стоји да је у периоду од 12 година колико процес траје професорка Латанци без пресуде држала у затвору Војислава Шешеља као политичког затвореника, и додаје да се у њеном случају ради се о некоме ко је злоупотребио правду у једној врсти арбитрарног процеса.

На лецима којима је облепљен економски факултет истиче се да је срамота за углед универзитета у Риму, да таква особа предаје студентима, чиме се позива рекцију факултета по питању статуса професора који има Флавија Латанци, а тренутно на Економском факултету предаје међународно право.
latanci2 650×390 Италија: Студенти напали судију Латанци због Шешеља!

Поред лепљења, на огласним таблама и вратим факултета, летци су и дељени студентима на улазу у факултет. Завршна реч у поступку против председника Српске радикалне странке изнета је у фебруару 2012. године, а од тада се чека одлука суда. Шешељ је за период проведен у притвору Хашког трибунала затражио новчану одштету.

(Правда.рс, Фото: Фејсбук)