Прочитај ми чланак

И ТО СЕ ДЕСИЛО: Због пребијеног радикала заједно СРС, СПС, ДС и Покрет социјалиста

0

СРС, СПС, Покрет социјалиста и демократе неће у скупштинске клупе док надлежни органи не открију ко је претукао одборника радикала Драгана Тришића 21. јула.

Драган Тршић (Фото С. Ковачевић)

Драган Тршић (Фото С. Ковачевић)

Опозиција у Сремским Карловцима неће учествовати у раду скупштине општине нити њених радних тела све док надлежни органи не открију ко је напао одборника радикала Драгана Тришића. Он је претучен 21. јула увече испред своје куће, а убеђен је да иза тога стоје „општинске структуре” нове власти коју чине Српска напредна странка и Демократска странка Србије. Просто је невероватно, каже он, да се у месту од 9.000 становника не може сазнати ко га је напао, мада су њему познати и ознака и број регистарске таблице црног БМВ-а из којег је изашао маскирани батинаш.

О бојкоту скупштине, новинаре је у седишту окружног одбора радикала у Новом Саду обавестио сам Тришић, који је као председник општинског одбора СРС-а у Карловцима један од потписника заједничког става опозиције. Подржали су га председници општинских одбора Социјалистичке партије Србије Жарко Димић, Покрета социјалиста Миодраг Ћирковић и шеф одборничке групе „Сложно за Карловце” Миленко Филиповић, демократа и бивши дугогодишњи челник општине. На тај корак су се одучили, како наводе, и због сличних догађаја у последњих неколико месеци у Сремским Карловцима.

 

СРС тражи седницу одбора за безбедност AПВ

Посланичка група СРС-а у Скупштини AПВ тражи да због напада на одборника у Сремским Карловцима буде сазван покрајински одбор за безбедност. Иницијатива је предата председнику Скупштине AПВ Иштвану Пастору, пренео је новинарима одборник Драган Тришић.

 

„Верујемо да ће надлежни органи врло брзо пронаћи и привести правди починиоце овог гнусног напада и тиме на најбољи начин доказати функционисање правне државе”, навели су потписници.

Напад у коме је Тришић задобио више удараца у главу и због чега је окрвављен отишао у оближњу полицијску станицу и код лекара није, како каже овај одборник, његов лични проблем, већ проблем државе.

„Страх се увукао у Сремске Карловце од изборне кампање 2016. Људима су сечене гуме, упадано им је у двориште, само да би гласали за СНС. Та спирала насиља се наставила”, рекао је Тришић.

То се десило, додаје, само зато што је критиковао локалну власт и радио свој одборнички посао. Зато поставља низ питања:

„Какви су ово друштвени односи? Ко је следећи? Је ли то нови образац понашања у Србији? Има ли овде државе или нема? Имамо ли ми право на политичко деловање или немамо?”

Огласио се и председник општине Ненад Миленковић, који се Карловчанима обратио путем своје фејсбук странице. Уз осуду и захтев истражним органима да утврде позадину недавног и „наводног напада” на представника политичке организације, Миленковић је такође поручио да никако не може да допусти да „неко ко почиње да испољава озбиљне психолошке фрустрације блати и опструише рад општине и општинских органа”.