Прочитај ми чланак

И ОН ЈЕ НЕПОДОБАН Смењен Стефановићев човек, потпредседник београдског одбора СНС

0

Први човек раковичких напредњака и државни секретар који је на позицији био и у време мандата Небојше Стефановића у МУП-у Милосав Миличковић смењен је данас у одборима СНС-а у Раковици и Младеновцу, сазнаје Директно.рс.

Миличковић од данас неће више бити повереник СНС-а за ове општине, а његова политичка смена дошла је непосредно након што је у Раковици, али и одборима широм Србије изгласано неповерење његовог надређеног и председника београдског одбора СНС Небојше Стефановића.

Иницијатива за ове смене кренула је, како каже извор Директно, из месног одбора у селу Јагњилу, а онда је структура коју је Стефановић имао у СНС-у почела да се незаустављиво руши – баш као кула од карата.

Занимљиво је да је оптужница против Предрага Колувије, коју је КРИК добио од Тужилаштва за организовани криминал, открила да је Колувија био у контакту са државним секретаром у МУП-у Миличковићем са којим је имао састанак у згради СИВ-а.

Иначе, Миличковић је оснивач Српске напредне странке, члан председништва, члан Главног одбора и, сада већ некадашњи, потпредседник беорадског одбора. Од оснивања странке 2008. године председник је Општинског одбора СНС у Раковици.

После избора 2012. године изабран је за председника Градске општине Раковица. На тој функцији био је до маја 2014, када је постављен за државног секретара у Министарству унутрашњих послова док је Стефановић још увек био министар полиције.

Подсетимо, општински одбор СНС Раковица једногласно је изгласао предлог за смену председника београдског одбора СНС Небојше Стефановића и комплетног руководства Градског одбора СНС Београд.