Прочитај ми чланак

Хтео да пита Вучића, полиција му претила привођењем (ВИДЕО)

0

Иако себе председник Србије Александар Вучић у јавности приказује као неког ко је увек спреман за разговор са грађанима, који је ту да чује и помогне, стварност је потпуно супротна, као и увек. Док је држао митинг у Владимирцима, Вучић није очекивао да ће се неко супротставити његовим лажним обећањима, али то се ипак десило.

Пољопривредник Драган Радивојевић одлучио је да одговори Вучићу, који је током своје говоранције опет причао о новим путевима, као и о томе да грађани живе добро. Његов одговор се није свидео ни Вучићу, али ни припадницима МУП-а који су му запретили.

– Председник ме је чуо и морам признати да му није пријало. Из разлога, то сам установио и касније, јер после те моје друге констатације, пришла су му два припадника полицијске управе, дискретно, у црним јакнама, показали су ми значке и рекли су ако проговорим још једну реч да ћу бити приведен – истакао је Радивојевић.

Он је иначе један од пољопривредника који је присуствовао састанцима са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем. Министар није испунио своја обећања, па је Радивојевић одлучио да своје мишљење искаже да митингу СНС.

– Ниједно питање нисам поставио зато што нисам имао могућност да поставим питање. Ја сам рекао две констатације на рачун председника. Прво, кад је причао о путевима, како ће се урадити путеви, јер сам ту причу слушао милион пута: „Ја ћу бити срећан макар да се окрпе и рупе код нас“. А друго је било када је причао да нам никада боље није било и да никада веће плате нису биле, ја сам рекао истим тоном као и први пут: „Али народ нема пара“ – наглашава Радивојевић.

Он након претњи полиције није више одговарао Вучићу јер, како истиче, не жели да му деца плачу.

– Да не бих своју породицу узнемирио, јер много ми је тешко док причам ово, породица је мој живот. Ја не желим да мојих троје деце пате и да плачу због тога што је тата отишао у затвор због тога што сам хтео да поставим питање председнику Републике, који би требало да је председник свих грађана, па и нас сељака, пољопривредника, зашто субвенције нису исплаћене до 10. марта, иако је иза те одлуке стајала влада, а он као велики шеф, ја сам сматрао да треба да ми да одговор – закључио је Радивојевић.

Док лопови, дилери и други криминалци слободно шетају Србијом, ширећи своју моћ и утицај, полицијски службеници прете пољоприврендику који је само хтео да добије одговоре на нека питања. Вучић је Србију претворио у полицијску државу у којој већина полицајаца (част изузецима) служи њему, уместо свом народу.

Нервозан је председник, грађани су схватили каква је превара Српска напредна странка и он на њеном челу. Зато покушава да утиша све оне којима је више преко главе да ћуте.