Прочитај ми чланак

Хрватска: Више нема шансе за повлачење тужбе за геноцид против Србије

0

sud-tuzba-genocid

ЗАГРЕБ – Хрватски министар правде Орсат Миљенић поручио је да више нема шансе за повлачење тужбе за геноцид против Србије пред Међународним судом правде у Хагу.

„Не бих говорио о одустајању, таква шанса више не постоји. Поставили смо услове који нису испуњени, па тужба и поступак иду даље”, рекао је Миљенић хрватским новинарима на брифингу уочи почетка усмене расправе пред судом у Хагу 3. марта.

Он је, како је пренела агенција Хина, нагласио да Хрватска верује у успех тужбе против Србије. „Очекујем да ћемо приказати шта се стварно догодило, шта је ко коме направио и да ћемо на крају успети”, рекао је министар.

Миљенић је изразио очекивање да ће правни заступници Хрватске и сведоци расветлити део хрватске историје који није расветљен у поступцима пред Хашким трибуналом и домаћим судовима. Истакао је да „Вуковар није само Овчара, већ читав низ места где су се догађали злочини”.

„То се нажалост догодило, људи су страдали и једна од сатисфакција јесте да починитељи одговарају и да се прикаже шта се стварно догодило”, рекао је Миљенић.

(Бета)