Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ: Верујем у САД, подржавају нас од 1999.

0

Приштина -- Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио да САД неће престати да подржавају Приштину, без обзира добио он визу или не.

Харадинај је током сусрета са 120 студената из Беча и Венеције, који бораве у Приштини у оквиру студијског програма о демократизацији и људским правима, рекао верује у САД и да поверење и подршка коју Америка пружа Косову од 1999. неће неће нестати, пенела је ГазетаЕxпрес онлајн.

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Он је раније потврдио да су САД одбиле његов захтев за визу и да ни ове године неће моћи да присуствује традиционлном Молитвеном доручку у Вашингтону.

Приштински медији тврде да је Харадинај добио одбијеницу зато што не пристаје да укине наметнуте стопостотно увећане таксе на производе из Србије и БиХ. Иначе, то је други пут за годину дана да је Харадинају одбијен захтев за визу САД.

Почетком јануара прошле године САД су одбиле његов захтев за визу, након што је у парламенту покренута иницијатива за опозив одлуке о формирању Специјалног суда за ратне злоцине тзв. ОВК.

Харадинај је то рекао током сусрета са 120 студената из Беча и Венеције, који бораве у Приштини у оквиру студијског програма о демократизацији и људским правима, пенела је ГазетаЕxпрес онлајн.

САД, казао је, Косову помажу од 1999. године и неће променити свој став. „Са или без визе, САД неће променити став. Они нам помажу од 1999“, рекао је Харадинај.

Он је раније потврдио да су САД одбиле његов захтев за визу и да ни ове године неће моћи да присуствује традиционлном Молитвеном доручку у Вашингтону. Приштински медији тврде да је Харадинај добио одбијеницу зато што не пристаје да укине наметнуте стопостотно увећане таксе на производе из Србије и БиХ.

Иначе, то је други пут за годину дана да је Харадинају одбијен захтев за визу САД. Почетком јануара прошле године САД су одбиле његов захтев за визу, након што је у парламенту покренута иницијатива за опозив одлуке о формирању Специјалног суда за ратне злоцине тзв. ОВК.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!