Прочитај ми чланак

Запад алармирао катастрофу која се догодила на фронту- Руси су корак испред!

0

Оружане снаге Украјине суочиће се са озбиљним проблемима због ометања система „Старлинк“ од стране руског електронског ратовања, изјавио је британски аналитичар Александар Меркурис.

„Наравно, САД ће покушати да пронађу начине да заобиђу ометање, али ако Руси остану корак испред, што могу, с обзиром на то да су признати мајстори у таквим стварима, онда ће то бити катастрофа за Украјину. Комуникације, војне комуникације веома зависе од система Старлинк.“ – приметио је он.

Према речима стручњака, руске трупе су почеле да ометају систем „Старлинк“, и то раде на све софистициранији начин. Приметио је да су успели да ометају њен рад током офанзиве на харковском правцу.

„Сада постепено проширују обим свог ометања „Старлинка“, ометајући украјинске комуникације на све више места“, закључио је Меркурис.

Дан раније, амерички предузетник Елон Муск, рекао је на друштвеној мрежи „X“ да његова компанија „СпацеX“ троши значајна средства на борбу против покушаја Русије да омета сателитске комуникације „Старлинк“ у Украјини, и признао да је то озбиљан проблем.

„Њујорк Тајмс“ је у петак известио, да руске снаге све више ометају „Старлинк“ уређаје у Украјини, што би могло да доведе до тактичке промене у сукобу.