Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ: Спреман сам да оборим владу, али да оде и Тачи

0

Премијер Косова Рамуш Харадинај је оценио да увођење таксе од 100 одсто није уперено против ни једног грађанина и ниједне заједнице и, ни у ком случају, против опстанка српске заједнице. Харадинај је изјавио да је спреман да сам обори своју владу али само под условом да са функција оду и Хашим Тачи и Кадри Весељи.

Харадинај је на Фејсбуку написао да је свестан кампање против суверене одлуке Косова о увозу роба из Србије и Босне и Херцеговине, али и да је одлучан у заштити права свих грађана.

„Желим да истакнем да тарифа од 100 одсто није уперена против ни једног грађанина, ни једне заједнице и ни у ком случају против опстанка српске заједнице. Захвалан сам царини Косова за јавну потврду да се све донације са робом које улазе на Косово као и сва роба за физичка лица која улази у складу са законом, нису забрањене од стране Царине и да су ослобођене од плаћања такси у складу са царинским и другим законима на Косову“, написао је Харадинај на Фејсбуку.

Он је подвукао да комерцијална роба улази на Косово нормално на свим граничним прелазима према закону и одлукама које су на снази.

У изјави Царине Косова на коју се позива Харадинај се истиче да све донације у роби која улази на Косово као и сва роба коју физичка лица и путници уносе на Косово у складу са законом, нису забрањене од стране Царине и све су ослобођене у складу са законима Косова.

Царине истиче да се увоз комерцијалне робе (сем из Србије и БиХ) одвија нормално, према закону и одлукама на снази и позива све странке које имају нејасноћа да се обрате дирекцији Царине Косова где ће добити потребна објашњења и упутства.

Харадинај је изјавио и да уколико падне влада на чијем је челу онда са њом треба да оде и председник Косова Хашим Тачи и председник парламента Кадри Весељи.

„Идемо сви у пакету, и ја и председник парламента и председник Косова, да ослободимо Косово“, рекао је Харадинај а преноси портал газетаблиц.цом.

Харадинај је изјавио да је спреман да сам обори своју владу али само под условом да са функција оду и Тачи и Весељи.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!