Прочитај ми чланак

HАДА: Развојна банка Србије да буде покретач развоја привреде у држави

0

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС тражи да Развојна банка Србије буде покретач развоја домаће привреде, а не страни инвеститори.

„Направићемо озбиљну Развојну банку и спојити је са три институције, Фондом за развој, Агенцијом за осигурање и финансирање извоза и Српском банком, у једну институцију која неће бити партијска и која ће фаворизовати домаће привреднике, пољопривреднике и домаћи капитал. Форсираћемо развој две гране индустрије, наменску и прехрамбену“ – изјавио је председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА, др Милош Јовановић.

„Страни капитал не може развијати нашу привреду, јер је њихов интерес да зараде новац, остваре профит и оду у мање развијене земље. Морамо се ослонити пре свега на сопствену памет и предузетништво. Наравно, омогућити и странцима улагање, али не по повољнијим условима од домаћих предузетника. На тај начин чувамо и политичку независност наше државе“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

Ванредни републички и локални избори, који се одржавају у више градова и општина, укључујући и главни град, Београд, расписани су за 17. децембар ове године, а у њима коалиција НАДА учествује на изборној листи „Др Милош Јовановић – НАДА за Србију“, под редним бројем 5.