Прочитај ми чланак

ГЛАВНИ ОДБОР ДВЕРИ: 20 година од НАТО агресије – геноцида који не застарева

0

Данас се навршава 20 година од НАТО агресије над Савезном Републиком Југославијом.

Од 24. марта до 10. јуна 1999. године НАТО је бомбардовао како војне тако и цивилне објекте. Његове мете нису биле само касарне, индустрија и инфраструктура, већ и болнице, школе, вртићи, јавни сервис, али и амбасада Кине, што је јасан показатељ да се агресори нису устручавали, не би ли потпуно сломили нашу земљу, да би је касније бесомучно експлоатисали.

Процена штете се креће од 30 до чак 120 милијарди америчких долара. Број жртава до сада није званично саопштен, али се помињу цифре до 2.500 људи, а чак 6.000 њих је рањено. У бомбардовању су страдали осим војника и цивили, старци, жене и деца.

Преко 200.000 косовских Срба и неалбанаца пребегло је у централни део Србије, а већина њих никада се није вратила својим кућама.

Последице НАТО агресије, осим материјалних и губитака живота многих недужних људи, сагледавају се и у малигним болестима, која најчешће захватају децу. Србија је прва у Европи по броју оболелих од малигних болести, а многи стручњаци кажу да ће се тек у годинама које долазе осетити еколошка и здравствена катастрофа због осиромашеног уранијума који је, мерено у тонама, бачен на простор наше земље.

НАТО агресија није одобрена од стране организације Уједињених нација, али то није спречило агресоре да нападну нашу земљу. Огромна штета је начињена и косовским Албанцима, који данас величају оне који су нам затровали земљу и убили на стотине цивила, као „колатералну штету“.

Никада не смемо заборавити да је НАТО бомбардовао једну суверену земљу у срцу Европе, што је преседан још од Другог светског рата. За агресију над нашом земљом нико никада није одговарао, нити упутио извињење нашој држави и народу. Не осећају кривицу ни жаљење.

Ми још једном подсећамо да је НАТО агресија била геноцид који не застарева, а агресори ће кад-тад сносити одговорност и морати да надокнаде материјалну штету.

Све наведено је и више него довољно да никада не уђемо у једну овакву злочиначку организацију, нити да дозволимо себи да узмемо учешћа у разарању других земаља широм света, као што то раде чланице НАТО.

Двери перформансом обележиле 20 година NATO агресије

Чланови ГрО Двери Београд данас су поводом 20 година НАТО агресије над нашом земљом направиле перформанс, на пешачком мосту „Станком“ (између окретнице трамваја на Бановом брду и Јулиног брда) са почетком у 15 часова.

Овом приликом раширен је транспарент „Труби ако нећеш у НАТО“, изнад магистрале.

Српски покрет Двери наставиће својим радом да се бори против уласка Србије у НАТО пакт и против сарадње са истим, јер не желимо да будемо део војног савеза који напада суверене земље широм света, непоштујући одлуке Савета безбедности УН и убијајући недужне цивиле, који су за њих „колатерална штета“.

Извињење никада нисмо добили за агресију над нашом земљом која је непрекидно трајала 78 дана и којом је уништена привреда и инфраструктура наше земље, а материјална штета која је том приликом учињена мери се у десетинама, а неки извори говоре и о више од 120 милијарди долара.

Децу вам нисмо опростили!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!