Прочитај ми чланак

ФУНКЦИОНЕРИ ЛДП ОЧАЈНИ: Чеда не да оставку, а странку увалио у милионске дугове!

0

cedomir-jovanovic-17

ЛДП је практично већ у стечају, последња сламка спаса је био улазак у парламент и улазак у владу.

После дебакла на изборима, како на републичком нивоу тако и на београдском, јуче је одржана седница политичког савета ЛДП као увод у седницу Предсеништва која би требало да буде одржана током викенда.

„На састанак је дошло свега неколико чланова. Видљиво је било одсуство већине чланова политичког савета ЛДП. Један од оних који се нису појавили на Савету је и Соња Бисерко, до скоро главни заштитник Чедомира Јовановића. Она је наиме бесна на лидера ЛДП јер није прошао цензус. Тиме је избацио Бисерко, главни елемент у дипломатским круговима, да има 15 посланика у Скупштини преко којих води активну антируску политику“, каже за Курир добро обавештени извор близак врху странке.

Према његовим речима састанак је почео захтевом Александра Бошковића да Чедомир Јовановић мора да поднесе безусловну оставку.

„На то се одмах јавио Јовановић и наредних 40 минута „удавио“ све присутне говором у стилу Кастра. Ни једном речју није поменуо изборни дебакл, нити своју одговорност“, наводи наш извор.

Он напомиње да је Чедин говор био пун фраза попут: „Моје време тек долази“, “ Видећете ја ћу бити најважнији“…

„Сви преостали су одустали од дискусије поле овога. У заштиту Јовановића прискочила је једина особа из Савета која га још штити – Латинка Перовић. Она је кренула дискусију у смеру анализе Вућића и СНС. Тако да се до краја састанка критиковао Вучић и његова политика“, наводи наш извор.

Ситуација у ЛДП је кључала још пре избора, каже добро обавештени извор Курира, и додаје да је већина чланова руководства сумњала у успех.

„Знали су да ће им коалиција са муфтијом Муамером Зукорлићем штетити у Србији. Али Чедомир никога није ни питао за то. Приче о планирењу, роњењу, командосу, богатству – само су додатно иритирале чланство. Зато је и формирана фракција неколко дана пре избора, и данас сви они траже оставку Чедомира Јовановића“, прича наш извор.

Према његовим речима Чеда је, у страху да ће му се после изборног дебакла то и десити, извео жену на конференцију за медије, иако она није функционер странке.

„Јелена коју у ЛДП зову Дана, само је овим демонстрирала да је странка њихово приватно власништво и да неће дозволити да је по било коју цену испусте из руку. На све то долазе огромни дугови које је Чедомир у име ЛДП направио. Помиње се износ од преко 5 милиона евра“, каже наш извор и додаје да су ту и издате менице још из прошле кампање, банкарске гаранције за ову кампању, трошак за билборде, штампу…

Према истом извору у Београду се прича да су две агенције блиске ЛДП пред стечајем због свега. Спомиње се и да је имовина Фиделинке заложена као гаранција да ће се платити медији и ових је дана интензивна потрага за Чедомиром како би се све ово што пре завршило.

„ЛДП је практично већ у стечају, последња сламка спаса је био улазак у парламент и улазак у владу. То би наравно способни Јовановић добро наплатио и сви дугови би отишли у засенак. Овако, завладала је општа паника. Двојица познатих тајкуна су у потпуном очају јер им је Јовановић био такође сламка сапса од хапшења. Рачунали су да ће преко њега и његових посланика за које су мислили да ће бити одлучујући за формирање владе успети да направе договор са СНС, рекао је наш извор близак врху ЛДП.

(Kурир)