Прочитај ми чланак

Француски амбасадор: Србији следи „награда” ако дијалог о Космету напредује

0

Амбасадор Француске у Србији Франсоа Гзавије Денио изјавио је данас да је уверен да ће Европски савет знати да награди Србију уколико у наредним седмицама буде постигнут напредак у дијалогу с албанским властима из Приштине.

На питање какве су шансе да Србија 10. децембра од Европског савета добије условни датум за почетак преговора с ЕУ, Денио је одговорио да, према његовим сазнањима, не постоји таква врста одлуке која се формулише као условни датум.

„Без обзира што не постоји таква врста одлуке која се формулише као званични датум, ако се у наредних неколико недеља види конкретан напредак у дијалогу, сигуран сам да ће Европски савет наћи начина да то награди“, рекао је Денио новинарима на француском војном гробљу у Београду.

Коментаришући могућност да се Француска заложи за то да Србија од ЕУ добије 10. децембра условни датум за почетак преговора, Денио је подсетио да је званични Париз поздравио обнову дијалога Београда и албанских власти из Приштине као и то што се сада води на политичком нивоу. „Уверен сам да ће Европски савет на крају умети позитивно то да награди“, рекао је француски амбасадор.

Денио је данас положио венац на француском војном гробљу у Београду, поводом Дана примирја у Првом светском рату.

 

(Танјуг)