Прочитај ми чланак

Ексклузивно – Индијац за кога Тома Мона тврди да не постоји: Расистичка изјава

0

Ексклузивно из Багала, у Индији, за СРБИН.инфо говори Хари Малабади, Индијац који је министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре позвао да дође и обиђе индијске метрое. Подсетимо, министар Момировић је у изјави коју су пренели бројни медији, укључујући и јавни сервис, да не жели да београдски метро ''пршти од луксуза'', али ни да буде ''као неки индијски.''

Малабади ту изјаву оцењује као расистичку, јер каже да министар је својим речима показао да мисли да је Индија прљава и неуредна. Од њега не очекује извињење, и каже да Срби не би требало да му се извињавају због Момировићеве изјаве. Министра Момировића позива да буде његов гост у Индији и да као обичан човек обиђе Индију. Од њега не очекује извињење, и каже да Срби не би требало да му се извињавају због Момировићеве изјаве.

Каже да су многе интернационалне туристичке агенције показале да Индија има првокласну градњу и инфраструктуру, те да су сви метрои, у којима у већини био, чисти и првокласно изграђени.

Министар Момировић је касније за изјаву, али и за Твитер профил Харија Малабадија рекао да су фалсификовани и да зато не може да их коментарише.

– Фалсификујете изјаву, а онда креирате лажни профил и из фалсификоване изјаве измислите „мој расизам“. Људи, запитајте се зашто нико није објавио ову моју (измишљену) изјаву – написао је министар Момировић на свом Твитер налогу.

Хари каже да профил има од 2012. године и да дневно окачи 5-6 твитова.

Напомиње да воли Србију, да је обишао доста места у Србији. За месец дана био је у Новом Саду, Београду, Чортановцима, Увцу, Нишу… Код Србије и Срба највише воли гостопримљивост, као и то што сваког могу да насмеју. Нада се да ће што пре поново доћи у Србију, где има пријатеље који су му, како каже, као породица.