Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Због неслагања са бојкотом, Шеварлић више није део посланичког клуба

0

Српски покрет Двери саопштио је да, с обзиром да Миладин Шеварлић не прихвата одлуку Председништва Двери да се напуштају све скупштине од републичког до локалног нивоа до испуњења захтева народних протеста против власти "1 од 5 милиона" и жели да учествује у раду Скупштине, даље не могу деловати у оквиру јединственог посланичког клуба.

„Посланичка група Српског покрета Двери захваљује се проф. др Миладину Шеварлићу, нестраначком народном посланику, на досадашњој сарадњи у оквиру посланичког клуба“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да Двери остају „у потпуности посвећене потпису који је председник Двери Бошко Обрадовић ставио на предлог Споразума са народом“ и истиче да ту неће бити компромиса ни са ким“.

„Ово је тренутак у коме да бисмо успели морамо бити сви јединствени у борби против ове недемократске власти и свако солирање и искакање за нас је апсолутно неприхватљиво и неће бити толерисано. Професору Шеварлићу желимо све најбоље и увек смо ту за сваку сарадњу у областима села и пољопривреде у којима је он прворазредни стручњак“, пише у саопштењу Двери.

– Од данас сам нестраначки, али самостални посланик на основу договора који сам постигао са председником посланичког клуба Двери на разгвору у понедељак и данас са његовим земеником после чега сам предао мој потпис у архиву Народне скупштине – изјавио је Шеварлић за Српски телеграф.

Каже да је то учинио да не би реметио јединство бојкота пленума у покрету Двери, додајући да нема никаквог говора о искључењу.

– Ради се о договору ја сам тај договор испоштовао, добио сам рок у којем је требало да се изјасним, ја сам се изјаснио и обавестио Народну скупштину да постајем самостални посланик – рекао је Шаврлић, а пренео Српски телеграф.