Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Забранити промоцију хомосексуалне идеологије у школама

0

depresija3

Покрет Двери тражи оставку покрајинског Секретара за спорт и омладину Маринке Чобану и моментално повлачење уџбеника којим се деци у школама у АП Војводини промовише хомосексуализам, јер је увођење пилот- пројекта „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“ директно кршење Устава Републике Србије (конкретно члана 43).

Детаљним истраживањем смо дошли до сазнања да овај антиуставни пројекат финансира Брисел ради промоције хомосексуалне идеологије, Министарство просвете не зна за увођење овог предмета и никада није одобрило спорни уџбеник, ниједан савет родитеља и ниједан родитељ није дао писмену сагласност за спровођење пројекта, баш као ни просветни Савет, а предавачи имају дипломе средње школе!

Нарочито истичемо да је програм у школе уведен насилно, самосталном одлуком Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, без дозволе надлежних републичких органа! Посебно је забрињавајуће што је пројекат уведен на начин који представља нови облик и израз сепаратизма на северу државе, што је још један доказ о штетности постојања АП Војводине као такве.

Напомињемо да је у првом прилогу је текст Радоша Пејовића, испред Савета за образовање Покрета Двери, са детаљном аргументацијом и конкретним корацима које су Двери предузеле у борби за заштиту наших породица, деце, али и уставног поретка земље. У другом прилогу су јаспорнији цитати из „уџбеника“ о сексуалном васпитању.

Информативна служба Покрета Двери