Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Власт жели да подели територију што представља издају националних интереса

0

Српски покрет Двери оценио је данас да је предлог о разграничењу са Косовом штетан и да представља директну издају националних интереса Србије, због чега подлеже кривичној одговорности.

Двери су у саопштењу навеле да изјава министар спољних послова Србије Ивице Дачића да је разграничење званичан предлог српских власти о решењу косовског питања, али да није прецизирано где би ишла линија разграничења, показује да су били у праву када су упозоравали да та власт жели да подели територију и да даје „наше за наше“.

„Предлог о разграничењу је изузетно штетан по националне интересе и представља одрицање од дела наше територије. Подсећамо да јужно од Ибра живи велики број Срба и да се тамо налазе врло значајна природна и културна блага Србије и наше светиње“, истичу из Двери.

Та странка је упозорила власт да би било какво разграничење са косовским сепаратистима представљало грубо кршење Устава, Резолуције СБ 1244, и да представља директну издају националних интереса и подлеже кривичној одговорности.

Како су оценили, „очигледно“ је да председник Србије Александар Вучић на тајним преговорима са Тачијем већ све договорио, а да Ивица Дачић српској јавности даје информације „на кашичицу“.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!