Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Сага о (за)другарима Вучићу, Митровићу и Шешељу (2.део)

0

Одговор Војиславу Шешељу на недавне бруталне нападе на Двери.

Зашто Војислав Шешељ непрестано кидише на Двери? Зато да би на силу продужио политички век свом куму, духовном сину и највећем нововековном српском издајнику и упропаститељу – Александру Вучићу, са којим је у отвореном и провидном договору.

Пошто Војиславу Шешељу, као креатури обавештајних служби, ништа није свето ни честито, он има задатак да све што је у Србији високо учини ниским, да упрља све што је чисто, да свему одузме смисао. Српско родољубље, које никада није одликовала мржња, хтео је да представи као шовинизам и атеистички социјал-дарвинизам. Двери представља као фашистичке, јер као Броз и другосрбијанци светосавље не познаје и сматра га мрачњаштвом.

Истина је другачија од оне коју жели да представи овај дежурни ругач и клеветник. Двери су својим делима, писањем и издаваштвом потврдиле да су не само борци против старог нацизма и фашизма, већ и да су најдоследнији борци против новог неолибералног фашистоидног колонијализма империјалне НАТО осовине Вашингтон-Брисел.

Први слуга овог фашистоидног колонијализма у Србији је управо Шешељев политички син, Александар Вучић, са својим политичким и медијским трабантима, од којих је најгрлатији Жељко Митровић, члан Трилатерале и власник ТВ Пинк. Војислав Шешељ је први у свом страначком програму прогласио светим основна начела тог истог либералног капитализма – тоталну приватизацију, веру у свемоћ тржишта и протеривање државе из привредног живота. Његова идеологија је један анахрони деветнаестовековни идејни крпеж и плагијат, украден из традиције политичког Запада, чији је Војислав Шешељ наводни противник.

Уосталом, Шешељеве оцене нечије идеологије, па и наше, вредне су колико и његова професорска каријера. Почео је на украденој катедри коју је Оливер Антић 1998. отео професорима београдског Правног факултета, а завршио је за ријалити „катедром” Жељка Митровића, обучен као хашке судије.

Када се из Хашког трибунала вратио као несумњиви победник – Шешељ је имао јединствену прилику да се стави на чело опозиције и сав морални капитал из Хага уложи у обарање владајућег Вучићевог режима. Он се определио за служење Вучићу и наставак улоге политичког циркузанта. Сам је изабрао своју судбину и запечатио своју политичку каријеру. Очито да то и он ових дана схвата и постаје све нервознији. Напада све више и све јаче оне који му нису ништа криви, никада не помињући онога ко му је уништио и украо странку за време његовог одсуства. Војислав Шешељ ће напасти било кога на српској политичкој сцени, изузев Александра Вучића. Али је тај њихов интересни политички брак проваљен. Нико више у Србији не верује да је Војислав Шешељ опозиција.

Свакога дана срећемо све већи број српских радикала којима је мука оваквог Шешељевог глуматања опозиције, лизања са Вучићем и обесмишљавања свега што представља наш истински патриотизам. То просто није Српство. Шешељево време је прошло. Учешће у ријалити програму је његов политички максимум. Не смемо му дозволити да заједно са својим другарима Вучићем и Митровићем од Србије направи политички ријалити шоу у коме ће само они и чланови њихове политичке мафије добро пролазити, а сви ми бити жртве ове криминалне екипе на власти.

И све је мање оних који верују да има било каквог смисла гласати за њега. И прави српски радикали желе борбу против Вучићеве власти, а не ријалити шоуе.

Двери нису проблем, сем можда као конкуренција коју би желео да елиминише сматрајући да има монопол на патриотско бирачко тело. Војислав Шешељ заправо има проблем са самим собом. И са политичким дилом са својим најбољим учеником Александром Вучићем који се више не може сакрити од јавности и чланова и бирача Српске радикалне странке.

Информативна служба Српског покрета Двери