Прочитај ми чланак

ПРВИ ТЕРМИН ЗА ПАСОШ тек за месец дана! До документа можете и раније…

0

Са почетком летње сезоне и коришћења годишњих одмора почиње и повећано интересовање грађана за добијање личних докумената, првенствено путних исправа, изјавила је данас Бојана Дуловић, начелник Одељења за путне исправе Управе за управне послове ПУ за град Београд. Дуловић је рекла да полицијска управа за Град Београд прима захтева у 17 полицијских станица и 10 полицијских испостава.

„Захтеви се могу предати непосредно доласком и то чекањем свог реда или можете термин заказати путем Портала еУправе“, рекла је Дуловић за Танјуг.

У Полицијској станици Нови Београд први слободан термин за подношење захтева за пасош или неки други лични документ је 15. јун у 8 часова.

По пасош на било којој општини, може и без заказивања

„Сваки грађанин који дође лично предаће захтев и његов посао ће бити завршен – странка неће бити враћена. Грађани могу да предају захтев на било којој општини, без обзира на место пребивалишта“, рекла је Дуловић.

За подношење захтева за пасош, према њеним речима, потребна је лична карта, стара путна исправа и уплата таксе од 3.600 динара. Оглашавање путне исправе неважећом кошта 1.040 динара.

„Кад су малолетна деца у питању захтев подносе оба родитеља присутна са својим важећим личним картама. Уколико један родитељ није у могућности да присуствује своју сагласност може дати оверену од стране надлежног органа или доказу о самосталном вршењу родитељског права – када један родитељ самостално брине о детету, рекла је Дуловић.

Она је додала да се хитан документ може добити уз извршену уплату таксе у износу од 5.000 динара.

Све што треба да знате о вађењу пасоша, како изгледа процедура и колико кошта, прочитајте на овом линку.