Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Поздрављамо мудру одлуку Владе о забрани утакмице са тзв. Косовом

0

Српски покрет Двери поздравља мудру одлуку Владе Републике Србије да забрани одржавање квалификационе рукометне утакмице између јуниорских репрезентативки Србије и тзв. Косова, која је требало да се данас одигра у Ковилову, без очију јавности и без симбола држава.

Још пре два дана упозорили смо јавност и званичнике Србије да репрезентативни спорт није репрезентативни ако није у функцији заштите државних интереса Републике Србије а одржавање оваквог меча, би их сигурно нарушило.

Тражимо од Владе да се цео случај хитно испита, као и да се испита одговорност министра спорта Вање Удовичића и руководства Рукометног савеза Србије, који су донели срамну одлуку и дозволили да се код нас одигравају квалифициони мечеви са тзв.Косовом, које држи 15% територије Србије под окупацијом.

Двери су биле спремне и хитро реаговале да се придруже незадовољним грађанима и да држећи заставе Србије окружимо халу у Ковилову и спречимо антиуставно деловање и даље понижавање Србије.

Подржавамо здраве начине живота нарочито младих, немамо ништа против спорта, напротив и поздрављамо све који се њиме баве, ма где живели. Међутим, посебно нам је жао што се млади и талентовани људи који се баве врхунским спортом, као и њихови родитељи, доводе у врло незгодну ситуацију пристајући да неко њима манипулише мимо здраве логике и интереса како спорта, тако и државе чије боје са поносом бране.

Очекујемо да се овакве и сличне ситуације више неће понављати.

Информативна служба Српског покрета Двери