Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ПОДНЕЛЕ ПРИГОВОР на одбијање тужилаштва да покрене поступак против Вулина

0

Решењем ВЈТ одбачена је кривична пријава коју је лидер Двери поднео 09.04.2019. године против Александра Вулина због изјаве да се залаже за „разграничење са Шиптарима, и то што пре“, а Обрадовић је поднео приговор на ово решење.

Марија Јањушевић је подсетила да је Обрадовић поднео кривичну пријаву против Вулина због извршења кривичних дела Признавање капитулације или окупације из чл. 306 КЗ-а, Угрожавање територијалне целине из чл. 307. КЗ-а и Позивање на насилну промену уставног уређења из чл. 309. ст1. КЗ-а.

Сматрамо да је у решењу тужилаштва штуро објашњено да Вулин није учинио наведена кривична дела, без дубље анализе онога што је министар изјавио.

Невероватна је чињеница да тужилац министра одбране сматра као недовољно релевантну личност, јер каже: „да његово потписивање акта о капитулацији, односно признавање капитулације или окупације, има неки значај за онога у чију се корист врши, мора га друга страна прихватити као личност компетентну да се изјасни о капитулацији или окупацији.“

„Сматрамо да је ово Решење ВЈТ неправилно и приговором тражимо да се оно поништи и да се изда налог јавном тужиоцу да покрене кривични поступак против Вулина. Сада чекамо да видимо да ли ће тужилаштво и судство почети да раде свој посао или ће остати слуге Александра Вучића и његове велеиздаје“ – рекла је Јањушевић.

Инфо служба Двери

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!