Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ОБЕЛЕЖИЛЕ 20 година постојања

0

На великој свечаности у препуној Комбанк дворани Српски покрет Двери обележио је 20 година постојања.

Свечаност су употпунили говори пријатеља из Америке и Русије, Брајана Брауна, председника Светског конгреса породица и Алексеја Комова.

Председник политичког савета Двери, Владимир Димитријевић истакао је да се Двери уласком у политику нису предале бесмислу нашег политикантства. “Ко, осим Двери, на нашој политичкој сцени каже да је породица на првом месту? Ко брани нашег малог човека од лудачког неолибералног капитализма, и не да његову кућу и окућницу да му је отму лихвари и гуликоже? Зар то нису Двери?”- сматра Димитријевић.

Нову генерацију Двери представили су Јелена Вујановић, директор Инфо службе Двери и Стефан Аксовић, председник омладине Двери.

Вујановић је, помињући термин разумни конзервативизам изнела своје виђење Двери као једне савремене конзервативне странке ослобођене архаичних и параноичних погледа на свет. “Странка која се бори за јаку породицу и слободног појединца у исто време. Јаку Породицу. Јер у друштву постајемо грађани, у држави – држављани, а у породици – људи. А ми желимо државу која подржава и гради људе, а не поданике.”- рекла је она и додала да само слободни и остварени појединци могу да изграде економски стабилну и политички суверену Србију какву Двери желе.

Стефан Аксовић је истакао да је омладина Српског покрета Двери данас једна од носећих делова наше организације. “Највећи број квалитетних младих људи интегрисан је и у централне органе покрета чиме шаљемо јасну поруку да су млади будућност, да младост поштујемо и уважавамо.” – сматра Аксовић.

Председник Двери, Бошко Обрадовић говорио је о томе како су Двери настале од студентског часописа, какав су пут прешле и шта су урадиле. “Да смо само сачували најважнију српску националну идеју и од ње направили савремени друштвено-политички покрет – није мало.” – сматра он.

Обрадовић је говорио и о заблудама увези Двери, а то су по њему да је грађанско и национално супротстављено и да су Двери против Европе. “Наш програм су културна политика идентитета, српске интеграције, породица на првом месту, социјална солидарност и максимална нетолеранција на криминал, корупцију и неправду, као и очување Косова и Метохије у саставу Србије.”- рекао је председник Двери.

“Не знам за Двери, али знам за идеје Двери да су будућност Србије. Без модерне конзервативне идеологије коју заступамо неће бити политичких промена у Србији. Као што сте видели долази Млада Србија и у Дверима, долази смена генерација, долазе нови млади одушевљени људи, долази будућност Србије. Имале су се Двери рашта и родити!

Честитам Вам 20 година Двери и завршавам Његошевим стиховима: „Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може!ˮ

Како радили – тако нам и Бог помогао!” закључио је Обрадовић.

Пре говора председника Двери присутни су могли да виде уметнички перформанс којим су приказане најважније сцене из историје Двери а који су извели чланови омладине Двери.

Инфо служба Двери

 

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!