Прочитај ми чланак

Двери: Крећу нове барикаде на северу Косова и Метохије!

0

Незадовољни увођењем царине на Јарињу, Срби са севера Косова и Метохије уводе апсолутну блокаду тог дела покрајине, из свих праваца!

Од понедељка, 24. децембра, до 10. јануара, када треба да се донесу нова решења за проток робе између централне Србије и Косова и Метохије, сви правци за улаз на северни део окупираних теориторија биће апсолутно блокирани, за сајт Двери каже Горан Миленковић, један од учесника синоћњег састанка привредника са севера Косова и Метохије. Миленковић истиче да ће се блокаде организовати три пута седмично по два сата.

Свака од општина са севера Косова и Метохије биће задужена за путне правце који се налазе на њеној територији, тако да се очекује да буду блокирани чак и мостови преко Ибра, Бошњачка махала (део северне Косовске Митровице где живе Албанци), Дудин крш, Суви до, као и Јариње и Брњак.

На синочњем састанку су, извештава Миленковић, донети закључци са којима ће председници четири српске општине отићи на састанак код председника Србије Томислава Николића, што се може сматрати својеврсним одговором Срба са севера КиМ на Николићеву платформу.

Ситуација се додатно заоштрава

Сагледана из различитих углова, ситуација пред нову рунду преговора измђеу Дачића и Тачија се додатно заоштрава. Платформа председника Николића, за коју се чини да иза ње стоји и Влада, не одговара нити Србима са Косова и Метохије, нити националној опозицији у Србији, нити евроунијатским странкама у Србији, тзв. „Косово“ и да не помињемо. Европска унија и САД се још увек нису изјаснили поводом ове платформе, али се може очекивати да ће захтевати одређене уступке.

У наредним сатима за читаоце сајта Двери донећемо текст резолуције и укључење једног од учесника на синоћњем састанку.

 

(Двери)