Прочитај ми чланак

Небојша Јовић: Срби са Космета траже хитно ослобађање Дамњана и Дејана!

0

У име моје, али и у име свих нас Срба на Космету који не подлежемо спиновањима медијских лажи...

Захтевамо моменталну слободу за Дејана Златановића, Дамњана Кнежевића, али и за окупирани Космет и приватизовану Србију!!!


Најмање што могу за ова два срчана брата да урадим, је да останем уз њих! Уз њих који су могли у удобности дома свог са породицом својом мирно да живе и ништа не ризикују, а који су ипак свесно, чистим срцем, савешћу и чистом душом, годинама, а нарочито последњих месеци, и себе и породице своје угрозили, како би нас косметске Србе, децу и породице наше, заштитили и за њих се заједно са нама борили!

Заслугом многих, али највише Златановићевим свакодневним двомесечним ангажовањем у медијима, након 10 година добили смо континуирану прилику да јавност сазна да на Космету има и оних Срба који нису ,,браћа по матери са креаторима нез. Косова (попут Вучића и С. Листе), већ су верни држави својој – Србији!

Без Дамњана и његове браће из ,,Народних Патрола" и не само ,,Патрола, не би било оне прекопотребне енергије младих људи, непроданих, без којих се нити једна борба за слободу не може добити!

Зато су на њих и ударили!

Лаж је да је на протесту било екстремизма, претњи и насиља!!!

Јасно смо рекли пре, али и на сам дан протеста, да никакво насиље не желимо!

Па зашто прецизно не наведу ко је то повређен? Затим, шта је то екстремно, осим екстремне издаје? Ко је конкретно и коме претио?

Дамњан и Златановић нити експлицитно нити имплицитно никоме нису претили!!! Златановић само цитира изјаву од пре осам година која говори о издаји! И каже ,,ко издају) потпише, њега убише!
Да ли је ово пословица или нешто слично, не знам, али је више него јасно да Дејан нигде не позива да неко треба бити убијен ако издају потпише!

Ако је ова инкриминисана реченица разлог хапшења, зашто то нису учинили те 2015 године? Како то да је тада (са разлогом) и свих следећих година, то била само једна бенигна реченица, а сада испаде ни мање ни више него ,,позив на убиство и ,,угрожавање државе?

Нешто много конкретније је Душан Ковачевић изговорио (,,ко потпише признање КиМ (издају) погинуће пре него се мастило на папиру осуши"), па није било нити хапшења нити болесних испада оног дела јавности и појединаца стално ,,жедних родољубиве крви.

Уосталом, зашто је тужилац пуних осам година ћутао на, како сада каже, Златановићево кривично дело претње убиством? Зашто је пуних осам година оставио државу и председника ,,незаштићеним?

Даље, сви који овом патолошком хајком кажу да је Дејан угрозио А. Вучића, (знајући можда нешто што ми ме знамо) управо њега, председника, жигошу као издајника!!!

Јер, поновићу, узречица се односи на издајника и издају његову!

А председник наравно нити сме, а надамо се, нити хоће издају да потпише?!

Међутим, симптоматично је да је и сам председник себе видео као ту ,,жртву (издајника) и придружио се инсценираној хистеричној и врло опасној хајци која се може поредити са цртањем мете на челу Златановића као непријатељу државе!

Дакле, Дејан ничије име, изглед, чак ни функцију не спомиње!!! А ако председник, па још са разлогом, себе види као издајника спремног на издају…онда он наравно неће бити ни убијен нити претучен, али ће морати да одговара због чина велеиздаје!

Дамњан – ,,Спремни смо ми на много више од сукоба". Па???

Бити ,,спреман" не значи да ће се нешто више од сукоба и догодити!!!

Много пута смо изговорили узречицу ,,спреман сам, да бих дете и породицу моју заштитио од угрожавања и опасности, и да убијем. Па, је л неко због те реченице одговарао за убиство или припрему убиства?

Колико њих је у налету љутње знало да каже ,,спреман сам да ти очи ископам. И више
од тога

И…да ли је неко одговарао за ,,копање очију или ,,више од тога", иако би могло
звучати да ће тако нешто и урадити?

Наравно да није!

А можда је уосталом наведеном реченицом о ,,спремности;, Дамњан мислио и на спремност саможртвовања, што јесте ,,више од сукоба" и што би јачи ефекат имало?

,,Вучићу, очекуј ме (са захтевима нашим?). Па наравно да треба да га очекује јер је та порука изречена на почетку протеста, а како већ рекох, ми смо свакако најавили одлазак код вучића са захтевима нашим (у чијој делегацији је био предвиђен и Дамњан) и то баш по завршетку протеста.

Што смо и учинили.

Тако да:

– Ова два брата наша морају моментално бити ослобођена.

– Налогодавци и починиоци безразложног хапшења морају бити процесуирани.

– Сви појединци и медији који су у Дејановој реченици као жртву (издајника) препознали Вучића, морају одговарати зато што председнику цртају на челу мету издајника!

– Али и сам председник мора објаснити зашто је претњу издаји лично доживео?

Не ослободе ли се Дејан и Дамњан, ето и ми ,,спремни смо на много више (јел и ово претња по државу довољна за хапшење) од жалбе суду! А то значи, на медијску и протестовање против процеса и хајке која се против ова два срБска родољуба води.

Необично је да се правосуђе и нечасни део срБске јавности бави непостојећим претњама, а заобилазе тешка кривична дела, противуставна, дела издаје, која годинама председник, премијер и њихова српска листа чине.

Да не бих сада сва та дела понављао, имате их господо на снимку протеста. Таксативно наведене. До душе само део њих, али сасвим довољних за тренутну смену са функција и покретање кривичних пријава.

На крају, указаћу државном тужиоцу на класично и више него јасно изречено кривично делопредседника, а приликом афере ,,Рио Тинто", и надам се да ће исти, тужилац, бити експедитиван барем као при подизању оптужница Дамњану и Дејану.

…Немамо право да уништавамо животе већег броја људи него што је то било предвиђено првобитним плановима!

О в о је кривично дело!!!

А не Дејаново нити Дамњаново. Тешко кривично дело, где председник Србије јавно признаје да је имао план ,,предвиђеног уништавања људи, њихових живота!!!

Признање ово неупоредиво је опасније и много експлицитније него ли уопштена реченица Дејана Златановића! Или порука Дамњана Кнежевића.

Дакле, зашто државни тужилац не реагује на ово очигледно постојање удруженог подухвата (па још у врху државе) уништавања живота људи???

И који начин угрожавања живота је био предвиђен?

Начин ,,Цвијан? Или неки нови ,,Беливук систем где би ти ,,предвиђени животи завршили у машини за млевење меса? Само питам!

И ко је правио списак, селекцију људи чији ће животи бити угрожени?

Јел то државни тужилац чека да се животи ,,предвиђених униште па да онда реагује???

И на крају, с обзиром да су и Дејан и Дамњан, не претивши никоме, прозивали само издају…да ли је то државни апарат, оваквим процесом, покренуо ,,званичну озакоњену заштиту издаје?

И да ли ће убудуће сви који бране Устав Србије и Србију, сви они који буду прозивали издају – бити одмах похапшени?

Дакле, ко жели да држава реагује и заштити се, ето вам конкретних примера издаје, претњи по живот и осталих кривичних дела, па се њима бавите.

А слободомислеће родољубе Дејана Златановића и Дамњана Кнежевића на слободу одмах пустите!