Прочитај ми чланак

ДВЕРИ-ДСС: Кратко и јасно- не у НАТО

0

dveri dss2
У име Милице Ракић и свих невиних жртава, обраћамо се Влади Србије и захтевамо да се 24. априла на дан избора, распише и референдум на коме би се грађани Србије изјаснили да ли желе овакве споразуме и да ли желе да буду члан НАТО.

Коалиција „Двери- ДСС“ окупила се испред зграде Владе Републике Србије како би обележила седамнаестогодишњицу од почетка бомбардовања Србије и Црне Горе. Присутнима су се обратили Александар Поповић из Демократске странке Србије, Бошко Обрадовић лидер Српског покрета Двери и Радомир Ковачевић, радиолог.

Александар Поповић из Демократске странке Србије, рекао је да ће данас Хашки трибунал изрећи првостепену пресуду Радовану Караџићу. Хашки трибунал који је одбио да суди било коме од НАТО челника, инспиратора геноцида над Србијом и Црном Гором 1999. године. „Србија не треба да уђе у НАТО, Србија не треба да уђе у ЕУ. У НАТО не само због бомбардовања Републике Српске, не само због осиромашеног урана који убија, не само због Косова и Метохије, већ и због тога да Срби не би чинили оне злочине које је НАТО пакт чинио нама. Србија не треба да уђе у ЕУ, јер је ЕУ признањем Тачијеве и Харадинејеве такозване Републике Косово, заправо дала политичко покриће злочину који је НАТО над нама извршио“, изјавио је Поповић.

Радомир Ковачевић, радиолог и дугододишњи начелник Центра за заштиту од зрачења Клиничког центра Србије, напоменуо је да НАТО бомбардовање и даље траје. „Подсетимо се 24. марта 1999. године када је на Србе учињена најбруталнија агресија у историји човечанства. Сећањем ми морамо да се подсетимо не само на жртве које су настале током бомбардовања, већ и на последице које су остале дејством уранијума у виду поремећаја, оболења и умирања. То несумњиво доводимо у везу са свим оним што је НАТО испалио на Србију“, објаснио је др Ковачевић.

На крају се пристурнима обратио лидер Српског покрета Двера, Бошко Обрадовић који је још једном позвао Владу Републике Србије да распише народни референдум о сарадњи Србије са НАТО пактом. „Ако СНС остане на власти након ових избора, Србија ће кренути путем Црне Горе, путем увођења санкција Русији и путем уласка у НАТО.

Зато смо данас овде да Влади у оставци, предамо наш захтев да се са изборима 24. априла, одржи и народни референдум о НАТО. Зато што је наша патриотска коалиција „Двери- ДСС“ против споразума са НАТО и против уласка Србије у НАТО. Нећемо у знак сећања на све жртве у Србији и широм света. Убијали су наше војнике, полицајце, децу, уништавали нашу инфраструктуру. Нема ни један конкретан разлог да постанемо део ове злочиначке, криминалне и агресивне војне алијансе, која је ојадила и уништила наш народ“, рекао је он.

Коалиција „Двери- ДСС“ предала је након обраћања медијима захтев Влади Републике Србије да се на дан избора, 24. априла распише и референдум о уласку Србије у НАТО.

Jасмина Вујић: На годишњицу НАТО бомбардовања

На годишњицу бомбардовања, желимо да подсетимо јавност на текст проф. Јасмине Вујић о последицама бомбардовања пројектилима са осиромашеним уранијумом.

На 10–ту годишњицу бомбардовања српско расејање из Вашингтона је позвало проф. др Јасмину Вујић да одржи предавање на тему последица бомбардовања пројектилима са осиромашеним уранијумом. После предавања, проф. Вујић је позвана у вашингтонски студио телевизије Russia Today, где ју је уживо из Москве интервјуисала руска новинарка.

Из архиве НСПМ се може прочитати и текст проф. Вујић о осиромашеном уранијуму и последицама бомбардовања пројектилима са осиромашеним уранијумом.

Извор: Србин.инфо, Двери