Прочитај ми чланак

Муке посланичке: Две године ћути, а уредно прима плату

0

miroljub stanković- pups

У Србији је све могуће па и то да две године не проговориш ни реч али да уредно примаш плату од око 100.000 динара! Наиме, посланик ПУПС-а из Ниша Мирољуб Станковић за безмало две године у Скупштини Србије само је једном тражио реч, и то жалећи се на услове рада током расправе о републичком буџету – односно на промају!

Потпредседник ПУПС-а је пре годину дана тврдио да у националном парламенту никада није говорио јер је „тешко доћи до речи“. Ипак, сада, за „Јужне вести“ тврди да је то последица правила која важе унутар владајуће коалиције, односно да није дозвољено критиковати колеге из власти.

– Рећи нешто што ти се не свиђа није упутно ако си већ у власти. Треба свака странка која је у власти да се држи на линији да не увреди свог коалиционог партнера или да не изађе из оквира споразума коалиције, рекао је Станковић.

Чињеницу да се за скоро две године за реч јавио само једном, и то жалећи се да „нешто хладно дува“, Станковић коментарише закључком да није имао шта друго да каже!

Станковић сматра да у потпуности заслужује велику плату народног посланика и то образлаже својим активностима у скупштинским одборима.

Међутим, на констатацију новинара да је одбор чији је члан у последњих годину дана имао само седам седница, он је објаснио да се посланичка плата зарађује и на други начин: – Ја сматрам да зарадим плату из разлога тога јер сам присутан и бар дајем кворум, гласам за законе и не морамо свих 250 посланика да говоримо у Скупштини, рекао је он.

Извор: Ало