Прочитај ми чланак

ДС: Никад у власт заједно са СНС и Вучићем

0

БЕОГРАД - Заменик председника Демократске странке (ДС) Игор Салак изјавио је да ДС не прави "никакве блокове" чија је перспектива улазак у власт са Српском напредном странком већ да је спремна да учествује у стварању "блока партија грађанске и социјалдемократске оријентације који ће сменити СНС".

demokratska-stranka-ds_660x330

БЕОГРАД – Заменик председника Демократске странке (ДС) Игор Салак изјавио је да ДС не прави „никакве блокове“ чија је перспектива улазак у власт са Српском напредном странком већ да је спремна да учествује у стварању „блока партија грађанске и социјалдемократске оријентације који ће сменити СНС“.

Говорећи за издање „Данаса“ од понедељка, Салак је казао да би такав блок требао да има кандидата са реалним изгледима за победу на председничким изборима 2017. године.

„Не желимо да лицитирамо са именима, нама је најважнија политика председничког кандидата-јасна и недвосмислена проевропска оријентација, став о промени Устава, став о политичким питањима важним за Србију попут Бриселског споразума. Само по томе ћемо знати каква ће бити спољна политика председника и како ће се понашати у унутрашњој“, оценио је заменик председника ДС.