Прочитај ми чланак

Потукли се чланови Руске странке у Чачку због подршке СНС-у

0

Члан Руске странке у Чачку Горан Хаџи Миловановић физички је напао председника Градског одбора у том граду Слободана Јакшића због тога што је подржао Српску напредну странку, сазнаје портал Нова.рс.

Како се наводи, Миловановић и Јакшић сусрели су се приликом изјаве саучешћа недавно преминулом чачанском новинару Гвоздену Оташевићу и током тог сусрета Миловановић је пришао Јакшићу и физички га напао.

Разлог за напад, кажу саговорници Нова.рс, лежи у томе што је Јакшић подржао Српску напредну странку након завршених локалних избора у Чачку.

– Јакшић је од самог почетка био „играч“ Српске напредне странке, али Миловановић за то није знао, па је мислио да ће та странка у опозицију – каже извор.

За сада нема информација о врсти повреда коју је Јакшић задобио.

Иначе, Руска странка у неколико последњих изборних процеса често буде глас који пресуђује победу. Ту улогу има тренутно у Нишу, где према тренутној ситуацији Српској напредној странци даје тај један одборнички глас који јој омогућава да формира већину.

Јавности је познат снимак са прославе „победе“ СНС у Нишу, којој је присуствовао одборник Руске странке Тихомир Перић. Поре тога што је изгледао прилично „преплашено“, у једном тренутку је рекао и „јао мајко, жив нисам“.

Њихових листа је било на изборима у београдским општинама, на самим београдским изборима, у Ваљеву…

Интересантно је напоменути да иако се ова странка представља за мањинску, Руса у њој готово да нема.