Прочитај ми чланак

Докле ћете некажњено газити нашу децу?

0

Убиство девојчице Нине Рађеновић био је повод за протест „Правда за Нину” у Петроварадину. Наиме, 6. јуна ове године, ову девојчицу је презагио несавесни возач, коме је потом допуштено да се брани са слободе.

Подсећамо да су се сличне несреће већ догађале протеклих година. На Карабурми је пре неколико дана убијен мали Стефан, а почетком године живот је изгубио дванаестогодишњи дечак из Ниша, на кога је аутомобилом налетео возач под дејством алкохола.

FOTO: SSP

Најфлагрантнији пример политички заштићеног убице у саобраћају, који је 2012. године узбуркао јавност, јесте убиство малолетне Андрее Бојанић. Син власника телевизије Пинк Жељка Митровића усмртио је седамнаестогодишњу девојчицу, напустио место несреће и – прошао без адекватних законских санкција.

Ово није први пут да су грађани незадовољни начином на који се води истрага и правосудни поступак, али – док смо са нашим суграђанима тражили правду на улици, Загорка Доловац нам је послала заменицу тужитеља – своју заменицу која је и сама газила учеснике протеста.

Градски одбор Странке слободе и правде у Новом Саду захтева од надлежних институција да почну савесно да раде свој посао. Осумњичени за убиство не смеју да се бране са слободе, већ поступак морају да чекају у притвору.

Надлежнима је дат рок до идућег петка, а уколико изостане адекватна акција, протест се наставља.
Сви у Прерадовицеву! До испуњења захтева! До победе!