Прочитај ми чланак

ДОДИК БЕСАН НА ХРВАТСКУ! Нисте ви добили независност…

0

Председник Републике Српске Милорад Додик је поручио свима у БиХ и региону да у име мира морамо да се суочимо са последицама прошлог рата.

© Tanjug/ Раде Прелић

© Tanjug/ Раде Прелић

Тако имамо шансу да нам се то не понови“, поручио је Додик на комеморативном скупу поводом обележавања 75 година од оснивања концентрационог логора Јасеновац.

Он је рекао да је Република Српска услов и гаранција опстанка на овим просторима, а да би сви други из БиХ и региона то схватили треба, како је навео, да дођу и погледају „скромне табле погинулих“.

„Зато је РС неуништива, нисте видели мању државу у коју је уграђено више жртава“, поручио је Додик.

Како каже, ово страшно место изнова опомиње да не треба дозволити нова застрашивања, јер смо у прошлости платили превелику цену и доживели геноцид који није назван правим именом.

Додик истиче да Јермени траже да цео свет декларише као геноцид њихово страдање од Турске и да не види разлог зашто Срби, Јевреји и Роми то не би тражили.

Он је нагласио да не смемо о томе да ћутимо, као и да цео слободарски свет не сме да игнорише историјске чињенице и ћути о жртвама НДХ додајући да је антифашизам уграђен у темеље Европе.

Додик је додао да је важно и да се истакну сви који се се као антифашисти побунили против такве државе не само са наше стране већ и у самој Хрватској.

„Хрватска, верујемо, данас није Независна држава Хрватска и зато градимо према њој политику мира. Славите ваше победе, али немојте да славите наше трагедије“, додао је Додик.