Прочитај ми чланак

ДЈБ: Раскинућемо све штетне уговоре за „Београд на води“

0

Покрет Доста је било (ДЈБ) саопштио је да ће када дође на власт у Београду раскинути све штетне уговоре настале пројектом "Београд на води".

„Ако добије поверење Београђана, ДЈБ ће решити и питање бесправних објеката који се не могу легализовати, уклонити све бесправно подигнуте објекте на Савском насипу о трошку власника и казнити надлежне државне службенике који су ово дозволили“, наводи се у соапштењу.

ДЈБ се осврнуо на то што су градоначелник Беорада Синиша Мали и градски урбаниста Милутин Фолић обишли недавно пројекат „Београд на води“ са Саве и позвао Малог да током неког медијског крстарења Савом обиђе и приобалне нелегалне викендице својих пословно-партијских пријатеља, а Фолића да објасни значај тих објеката у „урбаној композицији“ града.

У саопштењу се додаје да ће Савски насип бити „показна вежба какву ће политику ДЈБ имати према објектима који се не могу легализовати“, не само у Београду, већ и у целој Србији.

„Доследно ћемо примењивати одредбе закона које предвиђају кривичну одговорност и казне за све који крше закон, укључујући и представнике Општине Нови Београд (Александар Шапић) и грађевинске инспекторе који су годинама толерисали градњу на недозвољеном месту“, наводи се у саопштењу.