Прочитај ми чланак

Ђиласова демагогија: Смените Љушића, он је промотер „Образа”!

0

Председник Демократске странке (ДС) Драган Ђилас позвао је данас Владу Србије да промени одлуку о именовању Радоша Љушића за вршиоца дужности директора „Службеног гласника“.

„И стручној јавности и грађанима Србије је јасно да националну издавачку кућу не може успешно да предводи човек који је јавности, између осталог, познат по идеолошком профилисању ултра националистичке, десничарске организације ‘Образ'“, навео је Ђилас у изјави достављеној медијима.

Ђилас је за Љушића навео да „српску интелектуалну елиту назива издајницима и дели их на подобне и неподобне, да напада невладине организације и цивилно друштво, а наставнике и учитеље етикетира као поткупљиве“.

Председник ДС је за досадашњег директора Слободана Гавриловића навео да је најбољи доказ да свој посао није обављао као партијски чиновник чињеница да је успео да од јавног предузећа које послује у условима конкуренције, са мноштвом приватних издавача, учврсти и ојача позицију „Службеног гласника“.

„У време опште економске и финансијске кризе, када и много профитабилније делатности од издаваштва пропадају, ‘Службени гласник’, предвођен Слободаном Гавриловићем, постизао је одличне резултате.

Срамни медијски напади на Слободана Гавриловића су недопустиви и праве немерљиву штету ЈП ‘Службени гласник'“, истакао је Ђилас.

 

(Бета)