Прочитај ми чланак

Ђилас почео кампању без иједног обећања

0

djilas-negotin

Конвенцијом у Неготину листа „Са Демократском странком за демократску Србију“, почела је кампању за ванредне парламентарне изборе, на којој је лидер ДС-а Драган Ђилас истакао да је актуелна власт „скоро две године грађанима причала бајке, а да су резултати разочаравајући“.

„Свако од нас треба да процени да ли живи боље или горе него пре две године. Када изађу на изборе грађани треба да упореде ко је шта од нас урадио. Волео бих да свуда у Србији применимо оно што смо урадили у Београду и Војводини, али и у другим градовима где је ДС био на власти“, истакао је Ђилас.

Он је додао да је се од великих планова, као што су канал до Солуна и инвестиције из Емирата, све завршило на буџету за отпуштање радника и неуспешне покушаје „да направе обичан рачун за струју“.

Према његовим речима, порозводња хране, енергетике и образовање су главне области у које треба улагати, започињати производњу и извоз.

Говорећи о медијским нападима, Ђилас је рекао да је разлог свакодневних неистина у таблоидима то што се Демократске странке много плаше.

„Не постоји нова или стара, већ једна једина Демократска странка. Све остале су копије, а свака копија је лошија од оригинала“, оценио је Ђилас.

Конвенцији у Неготину присуствовали су и коалициони партнери ДС – председник Нове Србије Зоран Живковић, лидер Богате Србије Захарије Трнавчевић и председник удружених синдиката Слога Жељко Веселиновић.

Живковић је поручио да је 16. март прилика да се заустави пропадање Србије, а Захарије Трнавчевић истакао је да је задатак листе „Са Демократском странком за демократску Србију“, да на изборима поврати углед и поверење грађана и заустави оне који осим „министровања немају ни дана радног стажа“.

Веселиновић је позвао раднике да подрже ту изборну листу, јер ће, како је навео, „на тај начин добити аутентичне представнике у парламенту који никад неће гласати за законе противне радничким интересима“.

(Вести)