Прочитај ми чланак

Дачић: Србији требају нови циљеви

0

276241_dacic01rasfoto-vesna-lalic_f

(Бета)
Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас на Голији, код Новог Пазара, да су приликом реконструкције Владе важни нови циљеви и стртатешки интереси Србије, а то су бржи и успешнији преговори са ЕУ, примена спроразума са Приштином и развој односа у региону.

„На реконструкцију Владе не треба гледати поједностављено, јер је важније дефинисање стратешких итереса Србије, нових циљева“, казао је Дачић уочи данашњег састанка с првим потпредседником Владе Александром Вучићем и министром финансија и привреде Малађаном Динкићем, а поводом најављене реконструкције Владе.

У вези са бриселским споразумом Дачић је истакао да Србија ради све што је неопходно, а на питање да ли је споразум угрожен неусвајењем косовског закона о амнестији и формирањем такозване „привремене скупштине“ српских општина на Косову, премијер је рекао да не види други начин, осим спровођења онога што је дефинисано његовим априлским споразумом са Хашимом Тачијем.

Дачић је данас на планини Голија, код Новог Пазара, положио камен темељац за изградњу објекта за смештај и обуку полицијских јединица.