Прочитај ми чланак

Да ли ће Чанак код Чеде или Тадића?

0

nenad-canak

Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић позвао је данас лидера Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненада Чанка да подржи политику која ће зауставити пропадање Србије и Војводине и истакао да у ЛДП у вођењу дургачије политике поред себе види и ЛСВ.

„Више није време за пропалу политику и политичаре који су је водили. Нема више времена за губљење. Ни једне секунде. Због Војводине и Србије и великог посла који нас чека, Ненад Чанак мора да донесе одлуку, а ЛДП ће ту одлуку чекати до 4. фебруара и ни секунду више“, навео је Јовановић у писаној изјави.

Јовановић је истакао да после седнице Главног одбора Социјалдемократске уније (СДУ) Жарка Кораћа очекује јасан одговор Чанка и ЛСВ.

„Не тражим од Чанка да бира измеду Тадића и мене. Од њега тражим да подржи политику која ће зауставити пропадање Србије и Војводине тако што ће променити све оно што се због људи у земљи мора променити, у послу кога осим нас друге странке или не желе или нису способне да га ураде“, навео је Јовановић.

Јовановић је додао да Србија и Војводина заслужују извршење јасног плана послова које би требало да уради. „Због тога је једино поштено – уместо предизборног циркуса, калкулисања, тактизирања и себичног понасања политичара одговорних за пропаст земље – понудити другачију политику у којој ЛДП поред себе види и ЛСВ“, навео је Јовановић.

(Вести)