Прочитај ми чланак

Недеља кад је Чеда видео Куртија: Да ли је Београд леп као кад смо били студенти

0

Лидер ЛДП-а најпре је објавио снимак око пола 5 поподне како је на Мердару и иде да се види са Куртијем, да би после 3 сата објавио нови снимак са истог прелаза

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић саопштио је да је у Приштини разговарао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и навео да се „о Косову не сме ћутати“.

Јовановић је, у видео снимку са Мердара објављеном синоћ на мрежи Икс, на повратку из Приштине, навео да „свако од нас носи своје бреме и да никоме није лако“.

Повратак Чедаја и његових трбушњака: Нисам поп, нисам ни генерал али ћу решити питање „Косова“
„Ја сам веровао и верујем да је Вучић свестан тог терета и да цени и разуме мир који је потребан и Србима и Албанцима“, рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да Куртија познаје 30 година и да, након разговора у Приштини, „верује да је крв проливена у Бањској последња крв која се пролива у сукобу српског и албанског народа на Косову“ и да су животи који су тамо изгубљени „последња цена коју плаћамо за историјски неспоразум наша два народа“.

Указујући да је Србија пред изборима, Јовановић сматра да се о Косову, како је рекао, „мора рећи истина“.

„О Косову се не сме ћутати. Мора се рећи истина и мора се кренути другим путем“, оценио је Јовановић.

Додаје да је он ту истину давно рекао, пре више од 20 година и да је „због тога жигосан као издајник“, а да данас, према његовим речима, „много више људи разуме да је урадио оно што је морао“, зато што, како је навео, „воли свој народ и што зна да не може волети и желети добро Србима, а да нема снагу да воли и косовске Албанце и покуша да их разуме“.

„Данас верујем и у наше друштво и његову способност да подржи политичке промене које су нам потребне како би сви на Косову нашли свој мир, а ми право на нови почетак“, навео је Јовановић на видео снимку објављеном на мрежи Икс.

Уз снимак је написао да га је Курти питао „да ли је Београд интересантан и леп као онда када смо били студенти?“, а да је он одговорио „и интересантнији и лепши, много…као и Приштина!“