Прочитај ми чланак

Црна Гора је продата мафији

0

crna_gora_zastava

Режим у Црној Гори је срастао са организованим криминалом, каже један од лидера опозиционог Демократског фронта Небојша Медојевић истичући да је та држава продата мафији. Нарко-босови мирно и без икаквих проблема живели и обављали своје активности у Црној Гори, каже Медојевић.

Један од лидера опозиционог Демократског фронта Небојша Медојевић рекао је данас да је Црна Гора продата мафији, односно да су се, како је навео, нарко-босови најсигурније осећали у тој држави.

Медојевић је рекао да се, као члан скупштинског Одбора за безбедност и одбрану, уверио да црногорске безбедносне службе имају неопходне доказе против нарко-босова, али да тужилаштво никада није отворило истрагу, нити подигло оптужнице против њих за организовани криминал.

Према његовој оцени, о срастању институција државе са организованим криминалом најбоље сведочи потпуна блокада деловања полиције, Агенција за националну безбедност и тужилаштва у истрагама против три водећа нарко-боса, који су под надзором и истрагама најмоћнијих служби света – Дарка Шарића, Сафета Калића и Насера Кељмендија.

„И поред чињенице да се ради о глобалним нарко-босовима који су предмет активног праћења америчке ДЕА, у Црној Гори још није отворена истрага против њих у вези дистрибуције наркотика“, рекао је Медојевић у изјави за медије.

Ти нарко-босови су, како је навео, мирно и без икаквих проблема живели и обављали своје активности у Црној Гори, куповали предузећа, некретнине, отварали хотеле и дружили се са високим функционерима Демократске партије социјалиста, црногорске владе и полиције.

„То је неоспоран доказ да је режим у Црној Гори срастао са организованим криминалом и да сада представљају један политичко-друштвени криминални организам. Држава Црна Гора је продата мафији“, сматра Медојевић.

Према његовим речима, Црна Гора је једина држава у Европи у којој влада мафија, а на Европској унији и САД је одговорност за наставак политичке подршке акруелној црногорској власти.

(РТС)