Прочитај ми чланак

ЧЕДА: Не брине Шешељ, већ тишина која прати фестивал „Мирдита добар дан”

0

За мене је много важније то што је фестивал Мирдита отворен и не брине ме Шешељ, који је маргинална појава, брине ме тишина која фестивал прати која је последица велике немоћи и исцрпљености и чињенице да ни након 30 година несреће коју живимо нисмо свели рачуне, изајавио је лидер Либерално демократске парије (ЛДП) Чедомир Јовановић.

Шешељ је маргинална појава данас у нашем друштву. Не треба му повлађивати, он само покушава да скрене пажњу на себе. Тај јадни скуп стотинак несрећника је логичан епилог те ненормалне политике коју су они водили 30 година, оценио је Јовановић.

Мене много више брине тишина која овај фестивал прати. Она није последица незаинтересованости нашег друштва, него велике немоћи и исцрпљености и чињенице да ни након 30 година несреће коју живимо нисмо свели рачуне. Нисмо то урадили са Босном и Херцеговином, са Хрватском, нити сами са собом. Нисмо поставили питање зашто нам се све то десило, истакао је Јовановић.

И томе и бих посветио много више пажње, а Шешеља, како је рекао, треба игнорисати. Он је на месту које заслужује – на друштвеној маргини – који једино инцидентима скреће пажњу на себе.

Он није проблем Мирдите. Проблем, када говоримо о Мирдити, је та тишина која је присутна. Она је последица и предрасуда, и немоћи, и неразумевања овог времена, оценио је Јовановић.